Почти 10% от всички обяви за търгове на частните съдебни изпълнители са за хотели, показва справка в регистъра на браншовата им организация. Става дума за 30 обекта, при това 21 от тях са с цени над 250 000 лева. 

Безспорният номер едно по цена е бизнес-хотел във Варна, който е с обявена начална търгова цена от 16 милиона и 374 хиляди лева. Става дума за сграда на осем етажа, с 84 стаи и апартаменти, както и напълно оборудвана кухня, ресторант, конферентни зали, фризьорски салон и спортен център. 

Вторият по цена обект, който отива на търг, също е във Варна. Хотелът е разположен в курортен комплекс „Чайка“, в непосредствена близост до „Златни пясъци“. Обектът се състои от три отделни сгради, едната на два, другите две на три етажа, както и 1 декар прилежащо място, пише Дир.бг. Началната търгова цена при него е 5.4 милиона лева. Ипотеката е направена в полза на фалиралата Корпоративна търговска банка. 

В списъка за търговете са още два хотела в Пампорово, като и при тях цените са сериозни- 4-5 милиона лева. 

По един хотел е обявен за продажба и в някои от най-известните курорти на страната-Царево, Рибарица и Хасковските минерални бани. На другия полюс е хотел в Стара Загора, който се предлага на търг с начална цена от 92 600 лева. Причината за ниската цена е както площта на сградата - малко над 200 м2, така и локацията - в индустриалната зона на града.