Звездна двойка от родния хайлайф не отидоха нито в Занзибар, нито на Малдивите, нито пък в... Дубай. Стилистът Венелин Кондаков и половинката му Христина Грегориаду, която е известна в музикалните среди с псевдонима Ina Gallardo, избраха различната почивка. 

Те заминаха за далечна Кения и отседнаха в бутиковия и световноизвестен хотел Giraffe Manor в Найроби, където наред с гостите живеят 8 жирафа. 

Закуската на Кондаков и неговата любима включва чай, пържени филийки и олигавяне със сочна жирафска целувка. Големите прозорци на залата за гости в Имението на жирафите са широко отварени и животните могат по всяко време да надничат през тях. 

Венелин Кондаков и неговата любима на закуска в компанията на жирафи

Бутиковият хотел е създаден през 30-те години на миналия век и е разположен сред около 60 хектара частна земя с изглед към планината Нгонг.

Освен на жирафи ранчото е също дом на глигани, няколко вида африкански антилопи и птици. Към него има специален център, в който се отглеждат и лекуват застрашените жирафи.

Родният фризьор и певицата се пропуснаха да посетят и най-известния и най-обширен резерват за диви животни в Кения – Масай Мара. Кадифените хълмове на резервата и "шоколадовата" река Мара приютяват многобройни и редки представители на африканската флора и фауна. 

Христина Грегориаду позира в сафари джип

Масай Мара е дом на „голямата петорка“ на Африка „The big 5” – африканският слон, биволът на Кабо, африканският леопард, африканският лъв и африканският черен носорог. В района на резервата могат свободно да се видят и гепарди, гну, газели, зебри, хиени, жирафи, крокодили, хипопотами, повече от 500 вида птици и др.

Венелин и Христина са заклети пътешественици, но предвид ситуацията в момента са доста ограничени откъм пътуване. Въпреки това те намериха вратичка да заминат, а тяхната "лятна ваканция" със сигурност ще остане незабравим спомен за тях. 

Венелин Кондаков в сафари джип и близка среща с екзотичните животни

И двамата си падат по лукса и романтиката, което се вижда от снимките им социалните мрежи, а профили с милиони последователите, които показват атрактивни двойки от целия свят, не пропуснаха да добавят нашенците в публикациите си.