Истински звезден бейби-бум се наблюдава през тази година. Докато редица личности от родния хайлайф приковаха вниманието на обещството със скандални раздели, други напълниха родилните домове и се сдобиха с наследници.

Бебета буквално проплакват всеки ден, а гордите родители позират щастливо с новите членове на семействата си.

Нека си припомним в хронологичен ред отборът на звездните майки и бащи, които създадоха поколение след себе си:

Антония Петрова и Ивайло Батинков

Антония Петрова-Батинкова и нейният съпруг Ивайло Батинков първи изненадаха с щастливата вест. Носителката на титлата "Мис България" 2009 роди момченце навръх имения си ден - Антоновден. Родителите кръстиха първородната си рожба Благовест, а самата Антония сподели, че бременността и е протекла леко и безпроблемно.

Мона Недева и Радослав Гочев

На 19 януари, радостна вест съобщи и актрисата Мона Недева, прочула се с участието си в сериала "Революция Z. Тя стана майка на момченце, което със щастливия татко Радослав Гочев нарекоха с българското име Никола.

Орлин Павлов и Диана Велинова

Няколко дни по-късно, на 21 януари, поп звездата Орлин Павлов стана баща на момиченце-Елизабет Павлова. Майка на бебето е Диана Велинова, която певецът определи като майка-героиня и допълни: “Светът е друг, когато си тук”.

Александра и Даниел Петканови

Една от най-обсъжданите светски двойки – Алекс и Дани Петканови също се сдобиха с наследник. Малкият Габриел проплака за първи път на 30 януари и веднага след появата си на бял цвят  се превърна в истинска звезда в социалните мрежи. Той има собствен профил в Инстаграм, като в момента има над 100 хил. последователи и често рекламира бебешки пособия, за което получава пари.

Фолк певицата Дебора

На деня на влюбените – 14 февруари, фолк певицата Дебора роди син и го кръсти с царското име Самуил. Тогава тя живееше в Германия, заедно с таткото на Самуил, който е български бизнесмен, За съжаление, съвсем скоро, изпълнителката прочула се с печално след скандалното си участие в "Биг Брадър", съобщи, че тя и половинката й са се разделили. Брюнетката разкри, че е била много нещастна и описа колко лошо се е държал той с нея, но в крайна сметка двамата... ще продължат да отглеждат сина си.

Део и Мариана

Деян Славчев-Део също получи най-големия подарък за деня на влюбените. Съпругата му Мариана го дари с втори син. Той носи гордото име Теодор. Водещият с душа на уиндсърфист и любимата му вече отглеждат едно момченце. Баткото Борислав се роди през април 2016 г.

Наталия Кобилкина и Такис Дретакис

Наталия Кобилкина стана майка за пръв път на 27 февруари. Тя роди син на гръцкия милионер и неин съпруг Такис Дретакис, който двамата нарекоха Филип. Сексоложката с руски корени се консултирала с нумеролози за най-подходящия ден и час за раждането. Отговорът бил 27 февруари в 16:50, за да бъде лидер и артистична личност.

Светлана Василева и Християн Гущеров

В края на февруари родители станаха Светлана Василева и Християн Гущеров. Бебето е момиченце и носи двойното име Анелия-Добромира. Двамата пазеха в тайна новината, защото първото им дете избърза да се появи на бял свят в осмия месец. Наложи се малката принцеса да бъде поставена в кувьоз под специално наблюдение, но в момента тя расте напълно здрава.

Коко Динев

Към края на месец февруари Коко Динев стана баща за четвърти път. Бившият футболен бос е горд татко на момиченце, плод на любовта му с приятелката му Тони, с която са заедно от 2 години. За майката не се знае почти нищо, освен, че за разлика от предишните му партньорки, не е силиконова бомба. След новото бебе децата на Динев са четири. Най-голямата Ивон е от връзката му с Анелия. Емилия пък го дари с две деца – Иван и Мира.

Аксиния и Майк Чой

Аксиния, която стана известна от "Стар Академи" роди син на 24 март в САЩ. Бащата на детето е Майк, с когото имат брак. Първородният им син носи името Виктор Бенджамин Чой.

Вероника Стефанова и Филип Стоянов

Мис България Вероника Стефанова стана майка на момиченце за пръв път на 29 март. Тя роди в София, а бащата на детенцето се казва Филип Стоянов. Няколко дни по-късно тя пусна и кадър на сладки изкушения, приготвени по повод появата на бебето.  Двуетажна торта, украсена с цветя и сладки, върху които са изписани перфектните мерки на малката Анжела - височина 49см и 2800 гр., бяха само част от изненадите.

Поли Генова и Джоузеф Шардън

На 12 април и певицата Поли Генова се гмурна в дебрите на майчинството. Бебето е първото дете на певицата и носи името Даниел. Бащата на сина й, Джоузеф Шардън се занимава с музика и работи като мениджър в компания за осветителни и озвучителни тела.

Бившата адреналинка Яна Христова

През следващия месец май, майка стана и бившата адреналинка Яна Христова. Малкият Даниел, който се роди с перфектните мерки - 3 кг. 450 гр. и с черна къдрава коса, е второ дете за танцьорката , след като преди 10 години, на 11 май 2009 г. роди първия си син - Емил от тогавашния си партньор Ивайло Леков.

Бившата адреналинка Яна стана майка за втори път

Деница Стоянова и Михаил Александров

На 28 май проплака още едно звездно бебе - това на родния национал Михаил Александров и съпругата му – моделът Деница Стоянова. Тя го дари с дъщеричка, която кръстиха с приказното име Амая. Михаил и Деница са родители и на още едно момиченце - Миа, което отглеждат с много радост и внимание.

Гримьорката на звездите Вили Иванова

За гримьорката на звездите Велислава Иванова щастието дойде през месец юни. Жената, на чиито ръце се доверяват голяма част от звездите в България стана майка на момченце, което нарече с красивото име Калоян.

Гримьорката на звездите Вили Иванова роди момченце - Калоян

Ники Пенчев и Рая Пакова

Пловдивският волейболен национал Николай Пенчев стана баща за първи път, след като на 26 юни неговата любима Рая Пакова го дари със син. Радостната вест съобщи щастливият татко и публикува снимка с ръчичката на бебето в личния си профил в Инстаграм с текст: "Здравей, свят! Най-хубавият ден!".

Алекс Раева

Алекс Раева също изпита какво е чувството да станеш родител. малко преди да навърши 40 години, красивата водеща роди момиченце, което кръсти Леа на баща й Илия, когото загуби през 2017 г.  След нея майка стана и Йоанна Драгнева. Тя кръсти дъщеря си Анн Мари, а като баща е записан Мирослав Димитров, който доби популярност около риалити сериала "София - Ден и нощ".

Калина и Иван Де Ла Пена

Фолклорната изпълнителка Калина, която е част от дуета Калина и Невена, и мъжът на сърцето й - Иван Де Ла Пена станаха горди родители на син. Това се случи на 22 август, когато малкият Алексей проплака за първи път в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив.

Криско и Тото

Бум на бащи има и в рап гилдията. Криско и Тото от "СкандаУ" изпитаха бащинското чувство в един и същ ден - 21 септември.

Криско и приятелката му Цвети все още пазят в пълна тайна пола и името на своя наследник. Тото пък призна, че е мъжки татко и бебето е кръстено Доминик.

Криско стана баща

Димитър Андонов и Никол Милева

Бизнесменът и бивш мъж на фолк певицата Мария, стана баща за трети път. Половинката на Димитър Андонов - Никол Милева го дари с дъщеричка - Кая. Той вече има едно дете от своята половинка - син Ивайло и дъщеря от първия си брак с пайнер звездата Мария – Марая.

Златка Райкова и Благой Георгиев

Бебешкото пътешествие приключва с едно от най-очакваните звездни бебета – това на футболиста Благой Георгиев и Златка Райкова. Тя стана майка за първи път и дари с момченце своя спътник в живота. За щастливата новина съобщи щастливият татко, като пусна първа снимка с бебето, което ще носи неговото име Благой джуниър. В последното си интервю, Джийзъса разкри, че Златка е наричала бебето Блажко, още докато е бил в корема й.

Златка Райкова стана майка за първи път

Съвсем скоро в отбора на родителите ще се включат и актьорът Наум Шопов-младки и приятелката му Теа. Джулиана Гани също ражда в края на година от приятеля си Илиян Найденов. Красивата Зейнеб от "На кафе" също е в напреднала бременност и се очаква да роди до края на годината, както и диетоложката Енджи Касабие.

Репортерката Деси Цонева е бременна и очаква първото си дете от Явор Стефанов в края на октомври. Мис България 2015 Марина Войкова и съпругът й Давид Бонев също ще стават родители.