Жени Джаферович се е самокарантинирала в дома си, след положителен тест за коронавирус, който е дал баща и. Преди минути родната гримьорка сподели в мрежата, че от РЗИ все още не са и се обадили, но тя самата е подала информация до личната си лекарка, която я е вписала като контактно лице. 

На стори в Инстаграм тя сподели със своите последователи и какво е състоянието на баща и в момента, като изрази и недоволството си от това, че много контактни като нея хора, приемат случващото се с лека ръка, не се изолират и не поемат никаква отговорност относно това, че могат да разболеят някого. 

Ето какво написа Джаферович: "Искам да споделя няколко неща с вас - татко поддържа температура и до тук е отслабнал доста. Изтощен е и през повечето време спи. Това е силен мъж, спортуващ цял живот! До момента не са ми се обадили от РЗИ, но аз съм подала информация до личната си лекарка, която ме е вписала като контактно лице и спазвам карантината. Не мога да си представя как някой казва "аз няма да си кажа, че съм болен или контактен!"

Как живееш с отговорността, че може да разболееш друг човек? Знам, че трябва да работим, годината и без това е трудна, но здравето на всички е много по-важно." - гласи написаното от нея в мрежата. 

Евгения споделя още, че днес е разбрала, че личен лекар, който е контактен на член от семейството си е продължил да работи и в момента не се чувствал добре. 

"Тук не говорим за "каузата", за да безотговорност" - възмущава се половинката на Ваня Джаферович.