Нов магазин от парфюмерийната верига Al Amar официално отвори врати в град Пловдив. Всеки може да се докосне до неповторимите и трайни аромати на Близкия изток, като посети обекта, разположен на партерния етаж в Мол Марково Тепе.

Откриването на магазин Al Amar се състоя на 30 юни от 10:00 часа. Редица гости от Близкия Изток и посланика на Египет Негово Превъзходителство г-н Моайад Фаталлах Елдали бяха сред специалните гости, които пристигнаха в Пловдив за официалния коктейл, по случай откриването.

Към днешна дата марката е най-големият производител на парфюми в Обединените Арабски Емирства и разпространява неустоимите аромати на Близкия Изток в над 80 страни, а вече и у нас!

Al Amar е официален вносител на парфюмерийния бранд Swiss Arabian, Дубай, чиито старт се поставя през 1974 от младия визионер Хюсеин Адам Али. Марката Al Amar е символ на оригинални аромати, директен внос от Египет, Обединени Арабски Емирства, Саудитска Арабия и други страни от региона. Al Amar представя високото качество на ориенталски аромати, създавани през хилядолетната история на Изтока. Компанията предлага парфюмни есенции с уникално качество и трайност, част от ежедневието на арабските кралски семейства на достъпни цени и широк спектър от разнообразие.

Марката има присъствие в най-големите градове на страната, a натуралните продукти и високото качество на парфюмите я прави изключително изключително популярна и търсена от ценителите на изтънчени аромати.

Етерични масла от мускус и уд са в основата на продуктите на магазин Al-Amar. Маслото от уд е най-скъпата парфюмерийна съставка в света. Експертите я оценяват като рубин, а други я наричат течно злато. Извлича се от смолата на специален вид заразено и мухлясало дърво, а ароматът и се освобождава от кожата на слоеве.

Изцяло естествените етерични масла в продуктите на Al-Amar ги правят изключително трайни, а съблазнителните нотки на мускус и уд им придават отличителен и съблазнителен характер.

В магазин Al-Amar клиентите ще могат да се запознаят и с марката Swiss Arabian, чието производство се осъществява в сътрудничество с известната швейцарска компания Givaudan Roure, която е сред най-уважаваните доставчици на ексклузивни съставки и е известна със своето училище по парфюмерия.