Бившата плеймейтка и фитнес модел Златка Димитрова изказа своето искрено възмущение от случващото се в Бургас. Тя се включи с видео в своя Инстаграм, където разказа на какво е станала свидетел, след като излезнала за кратко от дома си. 

Черната Златка споделя, че най-възмутително от всичко за нея била възрастна жена, която я нарекла зомби, защото носила маска, ръкавици и очила. В своя пост, тя не пропусна да призове всеки да си остане вкъщи, за да предпази не само себе си, но и всички свои близки. 

Ето какво още каза брюнетката в своето видео: 

"Правя това видео, за да се обърна с огромна молба към вас да си останете във вкъщи! Когато е наложащо тогава един член от семейството да излезе и да напазарува. Днес излязох, толкова много хора имаше по улиците - все едно нищо не се случва! Никой не носеше предпазни маски, дори бях наречена, че съм зомби, тъй като бях с ръкавици, маска и очила. За мен това е непонятно отношение и то на жена +60. В крайна сметка не пазиш само себе си, пазиш околните, пазиш децата си, родителите си, бабите и дядовците си. В Бургас съм, както знаете, тук хората си се разхождат най-спокойно, майки с деца навън - все едно нищо няма...Казвам ви, положението не е толкова розово - останете си във вкъщи! След поредният ми пост със маска на лицето днес и това, че бях наречена зомби от възрастна дама, аз съм блокирана за 24 часа от Фейсбук." - гласи изявлението на Златка Димитрова.