Те са отдадени на българските народни танци и са много влюбени. През този месец Ралица Минева от Ямбол и Мартин Петков от Сливен, които са възпитаници на Музикалната академия в Пловдив и от години живеят под тепетата си казаха "да". Те получиха и удивителен подарък от тяхната кума, която е и много близка тяхна приятелка и също танцува.

Нека ви разкажем тяхната история...

Фолклорът ги среща… Запознават се на съвместен концерт на двата им състава по народни танци в град Ямбол. Тогава Ралица била в 7 клас, а той в 9 клас. 

 

Това обаче, те осъзнават, едва когато отново се „запознали“ в АМТИИ град Пловдив, при изучаването на бакалавърската си степен. От 2011 те се уважават изключително много като артисти, приятели и колеги, както в Музикалната академия, така и по- късно на работното им място в ПТФ „Етноритъм“. Едва в края на 2016 година започнат да се опознават по-отблизо и между двамата да прехвърчат искрите на любовта. 

Така те осъзнават, че ги свързват доста общи теми - танците, магистърската степен по артмениджмънт, целите и мечтите им, които се оказват повече от сходни.

 

"Съвсем спонтанно и естествено се получиха нещата да достигнем до следваща стъпка в съвместния ни живот. Започнахме малко отзад напред… " - казват прекрасните Ралица и Мартин пред Trafficnews.bg.

Те взимат единодушно решението първо да си имат бебе, а след това на 24.09.2017г., Мартин пада на колене на своята любима с пръстен в ръка и й прави предложение, на което Ралица трудно можела да устои.

 

На 06.03.2018г. двойката сключва граждански брак и получават един наистина уникален и много скъп за тях подарък, който е от тяхната кума- Светлана Венкова.

Редом до изненада стояли и следните прекрасни думи:

„Пафтите са незаменим символ в българския ни фолклор. Те са  заемали особено важно място в женската носия. Традиционно са се носели само от омъжени жени, след като ги получат като дар след годежа или сватбата си. Навремето само омъжените жени са носели метални накити, по време на моминството накитите се състояли основно от мъниста. На накитите се е гледало като на средства за защита от лоши сили с каквато цел е и сватбеният ми подарък към вас. Със сключването на двете части увековечавате любовта си да бъде силна, неразрушима, какъвто е и металът, с който се изработват те. Да съумеете да бъдете силни, да преминавате през всички периоди на животът, да бъдете блестящи и непроменени един към друг цял живот. И нека всеки път, щом погледнете пафтите, се зареждате със сила и желание да преминавате заедно във всеки един период от вашия съвместен живот!“

И както следва по нашия обратен ред на нещата, сватбата тепърва предстои. Тя ще се осъществи на 16.09.2018г. и ще бъде в две части- „Минало и настояще“. Първата част ще бъде с фолклорни костюми, като с тях ще са облечени не само младоженците, но и всички гости. Във втората част (която ще е в ресторант в град Сливен) ще се завърнат в наши дни.