Рапърът от Пловдив - Ванко 1 става все по-активен в социалните мрежи. Откакто си направи профил в Инстаграм, той редовно пуска снимки и сторита и вече има куп последователи, които го засипват с коментари и лайкове. 

Един от последните кадри, които Иван Петров Главчев, по-известен с псевдонима си Ванко 1 сподели, пък е от "силните му години" или иначе казано, когато той беше основният двигател на българския хип-хоп. 

Не е ясно точно коя година е заснета снимката, но със сигурност е доста отдавна. На фотоса той е с двамата си наследници, които тогава са още малки деца, а самият Ванко позира пред обектива с дебел ланец на врата. 

Разбира се, пловдивчанинът не изневерява на стила си и в другите нови публикации не пропусна да се похвали с лъскавото возило, което кара. Става въпрос за двуврат спортен модел Мерцедес, чиито цени започват от 125 хиляди лева и отиват към 170.

Въпреки големия интерес към профила на рап звездата и постоянно нарастващия брой на последователите му, той от своя страна продължава да следва едва 14 души, сред които Николета Лозанова и семейство Гущерови. 

Ванко 1 вече в мрежата! Пусна си профил в ИнстаграмПървите хора, които рапърът последва бяха семейство Гущерови, децата си и Николета Лозанова

През май 2003 г. Главчев бе задържан по обвинение за сводничество и незаконно притежание на оръжие. Осъден е на 12 г., но през 2006-а е приета поправка в Наказателния кодекс, според която наказанието за склоняване към проституция значително се намалява в някои случаи. Главчев е облагодетелстван и изтърпява само 3 г. Въпросното изменение в НК пък става известно като “поправката Ванко 1”. През 2018 година, рапърът отново влезе в затвора за 2 месеца, след като бе хванат пиян на волана.

"Изпитание, което преминах. В крайна сметка тъмницата е ограничаваща и наказваща институция, но е създадена за хора. Апелирам младите да не правят моята грешка, защото може да си докарат голяма беля. - сподели Ванко 1 в свое интервю от 2019 година.