Поредна персона от българския хайлайф е била заразена с COVID-19. Става въпрос за бизнес дамата Ваня Червенкова, която призна за случилото се, едва след като се излекува. 

Това тя съобщи с публикация в личния си профил. Ето какво гласи написаното от нея: 

"Свърши се! Държа най-щастливия минус (-......) в живота си и искам да прегърна всички онези редки хора, които ме приеха без да ме осъждат, разговаряха с мен без предразсъдъци, разбраха ме без претенции и все още ме обичат без всякакви условия. Такива хора винаги ще остават в моя живот... дори и след финалните надписи, дори и в най-лошо режисирания от мен филм/ понякога си спретвам удивителни сценарии/ През последните седмици не можех да Ви прегърна, но усещах дъхът Ви, успяхте да ми дадете всичко от което имах нужда, без да можех да го докосна и ми беше достатъчно ! Прегръщайте със сърце! С ръце може всеки!Моето го имате."

Към написаното, Ваня Червенкова получи стотици коментари от близки и приятели "Радвам се за Вас! Бъдете здрава и все така бореща се и силна.", "Много се радвам! Казах ти, че всичко ще остане в миналото! Радвай се сега с пълни шепи на живота!" - са само малка част от положителните коментари.

Бизнес дамата, която има операция на белия дроб, попадаше в рискувата група и именно затова всячески се опитваше да се предпази от зараза. Това е само една от 30-те интервенции, през които е преминала, повечето от тях вследствие на срещата й с килър, който изпразва пълнителя на пистолета си в тялото й на 27.07 2003 г., до Колхозния пазар във Варна. Тогава тя е само на 36 години, с нея е и малката й дъщеря.