Снощи, на бляскава церемония в столицата за поредна година бяха наградени жените, които през 2020 доказаха, че успехът, смисълът и работата могат да се случат и в новото странно време. Тазгодишното издание бе вдъхновено от темата "Машина на времето".

Мими Ненкова и Мая Топчиева от Пловдив грабнаха статуетката за "Жена на годината" 2020 в категория "Бизнес". Талантливите дизайнерки доказаха, че нищо не може да ги спре по пътя към големия успех и се справиха с абсолютна сила и предприемачески нюх, дори в условията на пандемията.

“Много благодарим за високата оценка. За съжаление, не успяхме да присъстваме на церемонията, защото бяхме възпрепятствани. Тази кошмарна година за всички - с Covid и с пълното затваряне на толкова много държави - успя да забави нашата експанзия в чужбина, но въпреки това успяхме да се умножим по две. Тази награда е награда за целия ни екип. Благодарим още веднъж!” - споделят пред Trafficnews Мими и Мая.

Пловдивчанката Димка Шаламанова, която тази година пусна модна линия, съвместно с фолк звездата Алисия, пък грабна титлата "Бизнес дама на 2020 година" в категория "Дизайнери".

57

Снимка: Грация

Двете креативни дизайнерки не пропуснаха да позират пред стената на славата със статуетки в ръце и заложиха на стилни тоалети в черно, с които за пореден път доказаха усета си към модата. 

През 2011-а година дизайнерката от Пловдив Димка Шаламанова спечели отново „Жена на годината" в категория Дизайн. През 2020 година среща креативна сила с изпълнителката Алисия, за да създадат онова, което толкова липсваше на родната модна сцена – удобен и секси бранд на достъпни цени. Брандът веднага натрупа звездни клиенти, сред които Диляна Попова и Гери-Никол.

Останалите победителки, които си тръгнаха със статуетки от събитието са Евгения Джаферович в категория "Интернет", Дара Екимова в категория "Музика, Кристин Илиева в категория "Модели", категория "Медии" - Левена Лазарова и Косара Чигирева, специалната награда "Посланици на красотата" отиде при д-р Мария Хаджийска и д-р Стиляна Трендафилова, победителки в категория "Общество" са Десислава Олованова, Сибина Григорова и Кръстина Стефанова, категория "Актриси" - София Бобчева.

Отличена в специалната категория #FOLLOWMYSELF беше дизайнерката Антония Йорданова.

"Безкрайно щастлива съм, че работата ми е оценена толкова високо в толкова трудна година! Това е страхотен стимул за мен и за в бъдеще. Благодаря, че сме заедно в този виртуален свят." - написа Евгения Джаферович. 

"2020 - странна година за всички нас и годината с “Машина на Времето”. Благодаря за втората поредна номинация и първа награда ! Благодаря за възможността и всички приключения през които преминаваме заедно. Също така, благодаря на целия моден бранш, който е част от успехите ми и не на последно място на всеки един от вас, който ме подкрепи !
Бъдете здрави и се обичайте !" - гласи написаното от модела Кристин Илиева.