Цветна сватба внесе колорит под тепетата и събра погледите на пловдивчани. Уникалното сватбено тържество на занаятчиите Нина Драмова - Войводова и Христо Войводов се състоя на 1 септември в хотел-ресторант "Рачич" във Войводиново, в присъствието на близки приятели и роднини на младото семейство, поканени да станат част от този така специален за тях ден.

Нина Драмова произхожда от занаятчийско семейство, а нейният съпруг Христо Войводов е един от малкото занаятчии в града, който изработва ръчно обувки и аксесоари от кожени изделия. 

Младото семейство заложи на една по нетрадиционна сватба и определено всеки, станал част от тържеството ще го помни дълго време.

Големият ден започна с подписване на църковен брак в църквата "Свети Константин и Елена" в Стария град. Кумове на младото семейство станаха техните приятели от детството Мария Пашова и Борислав Адамов. 

Мария се занимава със счетоводство, а Борислав е собственик на компания в сферата на довършителното строителство и дизайна. 

След сключването на брака, младоженците и кумовете се отправиха към Бакаловата къща в Стария град на Пловдив, където заснеха прекрасна фотосесия.

Червен мини купър кабриолет беше впрегнат за ескорта на Нина и Христо до мястото на тържеството. С екстравагантното возило те обиколиха града и събраха погледа на минувачите.

Уелкъм дринк очакваше всички гости в градината хотел-ресторант "Рачич", а след като пристигнаха младоженците, бе дадена и първата наздравица, която беляза старта на вечерта.

На специално декорирано място за снимки, всеки присъстващ имаше възможността да се щракне с Нина и Христо и да запечата красив спомен от този така прекрасен ден.

Още преди да си кажат „да” на бял свят се появяват и техните наследници - близначките Жулиен и Елен. 

Започна същинската част от сватбеното тържество, която се състоя в живописната и просторна градина на ресторанта и бе потънала в разкош, благодарение на стилната сватбена украса.

В центъра на събитието, разбира се, бе булката, която с прелесната си визия и с рокля, смая погледите на всички присъстващи.

 

Платът за булчинския тоалет е бил ръчно изтъкан в Занаятчийски център Бакалова къща, където е ателието на Елена Драмова - майка на булката.

Дизайнът пък е дело на Албена Хумбаджийска, една от най-добрите дизайнерки в града. 

"Булката искаше да постигнем ефект булчинска рокля с модерен елемент, и това, което нейното семейство тъкат на станове..като сложихме тюл, цветя и дантела" - споделя пловдивската дизайнерка. 

Младоженецът, също беше на ниво и заложи на костюм от известен магазин за мъжко облекло. 

Началото на тържеството бе поставено с първия сватбен танц на младоженците, които заложиха на песен - комплекс от любимите им песни.

Дойде ред да се поднесат и даровете на кумовете, като под звуците на кръшна ръченица, кумата Мария Пашова спази традицията и се надигра с кума, като откупи тортата. 

На Борислав Адамов, пък се падна тежката част да поведе кумското хоро, заедно с младоженците, с байрак в ръка. 

По-късно вечерта всички неомъжени дами се наредиха за хвърлянето на букета, а всички ергени вместо жартиер се бориха да уловят ръчно изработената папионка на младоженеца. 

За доброто настроение на всички се погрижи известен диджей, а кулминацията на вечерта беше изнасянето на приказно красива торта, направена в сладкарница "Попимони".

Върху потъналото в приказни цветове сладкарско изделие бяха наредени и ръчно изработени цветя, дело на изобретателните брат и сестра - Илиян и Ели.

Забавата продължи с много музика и танци до малките часове на нощта.