Цвети Пиронкова се захласна по ново амплоа. Пловдивската тенисистка сподели, че е получила сертификат по фотография по време на бременността си и дори вече се обучава как се ползва фотоапарат. 

В интервю за списание Ева тя разказва, че курса е изкарала в родния Пловдив при известен фотограф и много от снимките в профила и са правени именно от него. 

"Той ме научи да боравя с апарата. Отделно разбрах какво е фотографията. Преди си мислех, че да си фотограф означава да си технически грамотен. В неговото обучение техническата част не беше толкова важна. Той ми обясни, че фотографът е човек, който вижда кадъра и след това го рисува. Дори и с телефон може да стане страхотна снимка. Сега обучавам съпруга си", признава Цвети.

"Много харесвам портретите. И ако ще се занимавам с фотография, това бих правила. Едва ли ще стана професионалист, но за моите нужди се справям горе-долу", добави Пиронкова. 

Съвсем скоро спортистката се завърна от дълго пътешествие, изпълнено с много приключения в Австралия. От няколко седмици тя се наслаждава на слънчевия Пловдив, а голяма част от времето си прекарва у дома, заедно с любимите хора.

Следващият турнир, в който Цвети Пиронкова ще вземе участие ще се проведе в Дубай и е от категорията WTA 1000.