Месеци, след скандалите около ареста на бащата на Тита Милен Пенчев, изпълнителката избягваше да коментира темата, която за нея дори се превърна в тема табу. 

Припомняме, че той бе арестуван, след като се установи, че с помощта на служители на НОИ — Силистра, са били източвани пенсионни фондове.

Официално: Бащата на Тита отстранен като шеф на НОИ-СилистраМагистратите окончателно решиха. Милен Пенчев можел да повлияе на разследването

В последното си телевизионно интервю за БТВ, Тита обаче реши да проговори за проблема, като обяви, че винаги се е гордеела със своите родители, и когато справедливостта възтържествува, ще го обяви пред всички. 

"Това тема, която крия. Тя е останала в личното ми пространство. Като цяло не искам да говоря за политически въпроси, прокуратура и подобни неща, защото предпочитам хората да ме свързват с моята музика. Единствено мога да кажа, че в тази ситуация медиите в България малко прекалиха, пресолиха манджата, защото свъщност тази новина стана новина, заради мен. Единствено мога да кажа, че баща ми е невинен, че всичко е една схема в България, но вярвам, че справедливостта ще възтържествува, и когато това стане ще го кажа на всички. Аз винаги съм се гордяла и продължавам да се гордея с моето семейство, което страшно много обичам." - откровено споделя Тита. 

В интервюто, поп певицата разказа и за своето гадже, с което поддържат връзка от разстояние, но въпреки това много се подкрепят и обичат и именно затова продължават да бъдат заедно. Те са заедно от дълги години, а това е другата тема, която Тита предпочита да държи далеч от медийното пространство. 

Тита и половинката й Викторио се радват на романтична ваканция

"Ако хората си мислят, че като сме популярни личности животът ни е супер перфектен и не се караме с половинките си - Хора, не е така! Ние сме нормални хора и ни се случват нормални неща. С моя приятел сме преминали през много трудни моменти, понеже връзката ни е от разстояние, но за времето, в което той ме познава знае какъв човек съм, разчитаме един на други и затова все още съм с него, защото ме подкрепя. Винаги! Той е най-лоялният човек, когото познавам. Загрижен е и много честен - това са най-добрите качества, които според мен трябва да притежава един мъж." - разказва Тита. 

С най-новата си песен "Първият човек", Тита обяви, че кариерата й тръгва в нова посока. Песента е продуцирана от Любо Киров, който ще й помогне и в работата по първия й самостоятелен албум.