Певицата Таня Боева изказа публично своята позиция, след като преди няколко дни в медийното пространство плъзна новината, че е първата пенсионирана фолк звезда. 

Изпълнителката даде старт на своята кариера на сцената на „Златния Орфей“, където завоюва престижното отличие „Първа награда за млад изпълнител“, което е и повод да попадне в списъка на Министерството на културата, заедно с много други певци, на които ще бъдат изплащани ежемесечни суми за заслуги в продължение на три месеца. 

Ето и написаното от певицата в личния и профил, публикувано без редакторска намеса:

"На вниманието на тези, които живо се интересуват! Разбира се, че не е "пенсия" . От Министерството на културата точно, кратко и ясно са се обосновали в изказа си : " Награда за специални заслуги и принос в изкуството" ! (срок- 3г. " пенсията" има ли срок!)
И до днес, най-горда и оценена се чувствам от Приза " Първа награда за млад изпълнител" на легендарния фестивал "Златния Орфей". Само на 21 , с целият живот и кариера пред мен, бях удостоена с най-голямото отличие, в най-престижния фестивал, от 13- членно жури ,начело с Йорданка Христова и Емил Димитров. Тази награда промени представите ми за това кое е трудно и възможно...накара ме да повярвам, че мечтите се сбъдват и че няма невъзможни неща. Когато човек е упорит, трудолюбив, последователен и работи за мечтите си!
Типично в "хищническо- журналистически стил", с ясното съзнание, че "новината" ще бъде сигурно и бързо изконсумирана, авторът на първо-статията, съзнателно оформя заглавието така.Знае че точно това ще удовлетвори жаждата, вкуса на читатателя у нас. (Типично - българска народопсихология .) Знаейки прекрасно, че на никой не му е интересно кой какво е спечелил. Това само по себе си би била една чисто позитивна новина! А кога Вуте се е интересувал какво е спечелил "комшията"! Друго си е добрата, никого интересуваща и радваща новина да се поизкриви и да зазвучи гротескно, негативно, загрозяващо, състаряващо ... И ето, Хоп- "Наградата" се превръща в "пенсия"- право в десятката! Вуте вече е доволен ," новината" се множи и размножава! :)
Всеки сам себе си определя какъв е! А какъв си се разбира от това, коя енергия те "храни".
Тест: Теб,кое те нахрани ? "Наградата" или " пенсията" ?!

ПС: Приемам с любов и благодарност: уважението и почитта, с която съм удостоена от Министерството на културата! 25години след приза от "Зл. Орфей" ! Благодаря за наградата!
А, кой как ще я нарича, уважи или омаловажи си е единствено и само негов проблем! Мир вам! "