Световният модел София Ричи изкопира идея на родната пловдивчанка Николета Лозанова. Става въпрос за фотосесия, в която главните герои са едни от най-скъпите, редки и породи котки в света - Чаузи и Бенгал.

За взетата идея сподели друга родна звезда - певицата и модел Биляниш, която също e горда стопанка на домашен любимец от породата Чаузи.

Преди минути, тя пусна стори, на което показва снимката на София Ричи, към която е тагнала Ни Ло и е написала "Тия да не видят нещо?".

Породата Чаузи може да бъде ваша срещу 10 хил. долара. Котката е потомък на африканска котка (Felis chaus nilotica) и домашна абисинска. Тази огромна котка е много ласкава, с необичайно преливаща се окраска на меката си като коприна козина и бели петънца по ушите. Известна още като „Котката на Нил“, поради факта, че прилича много на древноегипетските котки. Теглото й е доста голямо, мъжките стигат до 15 кг.

Николета публикува в личия си профил своя кадър от фотосесията в средата на месец февруари, а София Ричи, чиято снимка е за корицата на списанието Космополитан - едва днес. 

Цената за бенгалска котка варира от 1 800 до 40 000 лева. Изключително красива и привлекателна порода, която е хибридна кръстоска между домашна женска котка и Азиатска Леопардова котка (Asian Leopard Cat). След третото поколение от първоначалната кръстоска, породата обикновено придобива един мек домашен темперамент. Въпреки това, за да бъде гледана в домашни условия Бенгалсаката котка трябва да бъде поне четири поколения от първоначалната Леопардова котка.

Няма спор, че и Ни Ло и София Ричи изглеждат добре, но вече не за първи път се случва нашите родни звезди да изпреварват с идеи световни знаменитости, за което определено заслужават едно браво. Сред тях са Азис, който два пъти изпревари с тоалет Били Портър, както и Светлана Гущерова, която сложи розов воал преди Кайли Дженър. 

София е американски модел и инста-кралица с над 6 млн. последователи. Тя е родена на 24 август 1998 в Лос Анджелис, Калифорния. 

Ричи е най-малката дъщеря на певицата Лионел Ричи и полусестрата на дизайнера и телевизионна водеща Никол Ричи.

Кариерата си на модел започва на 14-годишна възраст с пост в Teen Vogue. На 15 години тя подписва първия си моден договор с марката бански костюми от Лос Анджелис Mary Grace Swim. В момента е сред най-успешните модели и участва в реклами на редица световни модни брандове. Известна с това, че е приятелката на бившия на една от сестрите на Ким Кардашиян… Не е най-блестящото постижение в света, но пък скоро няма да се уморим да гледаме кадрите й.