Помните ли историята за Красавицата и Звярът...?

Точно толкова магична бе и атмосферата на сватбеното тържество на бившия футболист на Локомотив Пловдив Грозю Ботев и очарователната му съпруга Мария Атанасова.

Двамата си казаха заветното „да” на 17 август и вдигнаха сватба, досущ като от приказките.

Тържеството се състоя в хотел „Империал” в Пловдив в присъствието на близки приятели и роднини на младото семейство, поканени да станат част от този така специален за тях ден.

фотограф: Димитър Яков

И тъй като традициите са онова, което променя сватбения ден и го превръща в по-различен и вълнуващ от всеки друг, всичко започна с извеждане на булката под звуците на народна музика, в изпълнение на известни музиканти от града на седемте тепета.

Последва сключване на църковен брак, а след това всички се отправиха към двора на хотел „Империал”, като за ескорта на младото семейство бе впрегнат луксозен автомобил Бентли.

В двора на хотела всички гости бяха посрещнати с  уелкъм дринк и време за снимки с младоженците, на специално декорирано за целта място.

След наздравица с чаша пенливо вино започна и същинската част от сватбеното тържество, която се състоя в балната зала и бе потънала в разкош благодарение на стилната сватбена украса, дело на известна сватбена декораторка от Пловдив.

За този така специален ден, красивата Мария отново показа истинска класа и събра възхищението на всички присъстващи не с една, а с цели две булчински рокли, закупени от известен сватбен бутик в Дубай.

Елегантен кок в съчетание с блестяща диадема допълни изцяло визията на най-усмихнатата и чаровна булка.

По нищо не отстъпи и футболната звезда Грозю Ботев, който заложи на стилен костюм в тъмно синьо, бяла риза и папионка.

Първият сватбен танц на младоженците постави началото на тържестово, а за него те избраха песента на Адел – One and only. Не след дълго към този толкова личен момента се присъединиха и двете им прекрасни дечица - Марая и Християн.

Свидетели на любовта на младите пловдивчани бяха най-верните им приятели Мартина и Киро.

Сред гостите бяха и сестрата на булката – ослепителната Жени Атанасова и нейния съпруг – почетния консул на Молдова инж. Веселин Чипев.

Празничната програма продължи с изпълнение на дует Калина и Невена, които също бяха сред поканените и изпълниха няколко музикални желания специално за младоженците и всички гости.

С байрак в ръка бе поведено първото празнично хоро, а по-късно вечерта всички неомъжени дами се наредиха за хвърлянето на букета, под звуците на песента Макарена. Той попадна в ръцете на Елисавета Генева , която е една от топ стилистите в град Пловдив.

Веднага след това един до друг застанаха  и всички ергени, тръпнещи в очакване в чии ръце ще попадне дантеления жартиер.

За доброто насторние на всички се погрижи известен диджей, а кулминацията на вечерта беше изнасянето на красива 7-етажна торта, която Мария и Грозю разрязаха.

Култови бяха и моминското и ергенско парти на младоженците. Дамите се събраха в едни от най-известните заведения в града на седемте тепета. Големият купон започна в W Club, а след това красавиците продължиха нощта в Мегами, където ги очакваше специално подготвено за повода сепаре.

Мъжката половина пък решиха да се забавляват като за последно в друго топ заведение в Пловдив – Планет Клуб.