След успехите си в модата и козметиката и след раждането на първото си дете, световната суперзвезда Риана се завръща към музиката за заглавната песен в саундтрака на най-новия филм на "Марвел", предаде Франс прес.

34-годишната Риана пуска в петък парчето "Lift Me Up", което е включено в саундтрака на "Черната пантера: Уаканда завинаги", след след 6-годишно "мълчание" като солова изпълнителка. Най-новата продукция на "Марвел" ще тръгне по кината по целия свят след две седмици, пише БТА.

Последната солова песен "Love on the Brain" на Риана е от 2016 г. Няколко ноти от новото парче "Lift Me Up" вече бяха разпространени в социалните мрежи.  Риана ще бъде водещ изпълнител на шоуто между полувремената на Супербоул в Аризона на 12 февруари 2023 г. Финалът на шампионата по американски футбол е най-гледаното годишно събитие по телевизията в САЩ.

Запалените фенове на Риана от години очакват нетърпеливо деветия й албум, за който певицата каза, че ще бъде "пропит от реге" . От 2019 г. изпълнителката на хитовете "Umbrella" и "Diamonds" периодично намеква, че албумът е почти готов. 

Родената в Барбадос певица през последните години остави музиката настрана, за да се посвети на модата, на чието поприще жъне успехи с марките на луксозния бранд номер едно в света "Ел Ве Ем Аш" (LVMH) и козметиката с марката "Фенти", издигайки се до статута на милиардер. 

През май Риана роди първото си дете от приятеля си, рапъра Ейсап Роки.