Шон Мендес сподели в социалните мрежи, че официално прекратява турнето си, като оставащите концерти в Америка, Великобритания и Европа няма да се състоят. В официалното си изявление, Шон написа, че е обмислял само временна отмяна на обиколката си из света, но сега трябва окончателно да я прекрати.

Изпълнителят заяви, че не е бил подготвен за тежестта, която концертите ще окажат на психиката му и как това ще повлияе на здравето му и призна, че е достигнал до граничната си точка и има чувството, че ще се пречупи.

„Започнах това турне много развълнуван, защото най-накрая се завръщах към живите концерти след пандемията, но истината е, че не бях подготвен колко трудно ще бъде обикалянето след толкова дълга почивка“, пише той.

Мендес е провел разговор с екипа си и  лекари, които са му препоръчали да обърне внимание на себе си, за да може да се завърне по-силен и по-пълноценен за публиката.

"Знам, че всички чакахте да ме видите и сърцето ми се къса, че няма да се случи, но ви обещавам, че ще се завърна съвсем скоро, след като отделя време на здравето си. След като проведох разговор с екипа си и лекарите, разбрах, че трябва да си взема почивка, в която да се погрижа за себе си и за психичното си здраве“, написа тогава Мендес. Той допълни, че ще сподели нова информация съвсем скоро, с която да обясни точно какво се случва с тялото и ума му“, пише още Шон. Той завърши съобщението си с благодарност към феновете за подкрепата и че са били постоянно до него през цялото време.

Съобщението накара хиляди фенове по света, както и приятели на изпълнителя, да изразят своята подкрепа. Засега Мендес не е обявил кога точно ще възобнови турнето си и какво ще се случи със закупените билети.