Шакира постави фигура на вещица в реален размер на балкона на дома си, който гледа към дома на майката на Джерард Пике. 

Раздялата на Шакира с испанския футболист Жерар Пике завладя отново заглавията на пресата след пускането на нейната епична песен "BZRP Music Session #53", в която разчиства сметките си с него. Бившата двойка обяви края на 11-годишната си връзка чрез съвместно изявление миналата година, но това е последният път, когато двете световни звезди направиха нещо заедно. 

Бернабеу е помолила един от служителите на Шакира да обърне вещицата, за да не гледа към къщата й, която е на същата улица, според испанското шоу "Mas Vale Tarde". Испанският журналист Марк Лейрадо Милан намекна, че враждата продължава от седмици и написа в Туитър: "Преди седмици получих информация, че майката на Пике се тревожи за предполагаем ритуал, извършен с нея чрез черна вещица. Но не му отдадох голямо значение".

Драмата не свършва дотук, тъй като наскоро беше съобщено от испанския вестник "Marca", че Шакира строи стена, за да отдели дома си. Изданието съобщи, че телевизионна камера е видяла бетонобъркачка да работи около къщата на певицата в Барселона, пише dir.bg.

Шакира спомена бившата си свекърва в песента, пеейки на испански: "Ти ми остави свекърва като съсед. С пресата пред вратата ми и дълг към данъчните".