Антония и Ивайло Батинкови направиха прощъпулник на първородния си син Благовест. Те определиха момента като изключително емоционален и съкровен за тях. 

Благовест Ивайло Батинков проходи в началото на 9 месец и както повеляват традициите, семейство Батинкови направиха ритуала по стар, бански обичай. Спазени били всички традиции типични за Банско и региона.

Щастливите родители направили прощъпулника на открито и на кръстопът, със сладка пита и мед. Малчуганът си избрал 3 предмета: портфейл - наречен за бизнесмен; химикал- за директор и ортопедичен инструмент - за лекар, ортопед!

"Благовест избра да следва стъпките на баща си Ивайло Благовестов Батинков, от което мама и тате сме много щастливи! Бъди ни благословен, сине! Тичай по пътя на живота и никога не се спъвай и не спирай! Бъди пръв и водач и лидер, нека хората те следват! Ние ще бъдем винаги до теб! - пише Мис България Антония Петрова-Батинкова. 

Цялото семейство избраха да облекат традиционни български носии и зарадваха последователите си с много снимки от празничния ден.