Най- горещият календар за сезона се завръща. Календарът на австралийските пожарникари празнува 30 години от обединяването на герои и животни с пускането на своите календари за 2023 г.

От стартирането си календарът на австралийските пожарникарства се фокусира върху връщането и дарява милиони долари за изследване на рака и спасяване на животни през последните три десетилетия. Не е по-различно и за следващата година. Приходите от Календара на австралийските пожарникари за 2023 г. ще отидат в Съвета на австралийските доброволчески противопожарни асоциации, Фондацията за деца с рак, Болницата за диви животни в Байрън Бей и други благотворителни организации в Австралия.

Календарът на австралийските пожарникари също ще направи дарение за Rescue Rebuild, програма за обновяване на приюти на Greater Good Charities, която набира доброволци от цяла САЩ за обновяване на приюти за животни, приюти за домашно насилие, жилища за ветерани и приюти за бездомни.

Даренията са начин за онези, които стоят зад Календара на австралийските пожарникари, да благодарят на американците, които са подкрепяли усилията им през годините и дивата природа на Австралия по време на опустошителния сезон на горските пожари в страната 2019-2020 г.

Дивата природа на Австралия заема видно място в изданието за смесени животни на календара на австралийските пожарникари — най-популярното издание на календара всяка година. Календарът със смесени животни за 2023 г. включва коали, агнета, ехидни, патета и много други.