Нова година е време за вълшебства и приказки. Именно тогава всички тръпнат в очакване часовникът да удари полунощ, а дамите мечтаят да изглеждат така, че ако Пепеляшка застане до тях да бъде като бледо копие. И така часовникът вече тиктака, а до новогодишната нощ остава само ден! И ако в ежедневието по-голямата част от женското съсловие предпочита лекия грим, то кога да експериментираме и да заложим на нещо бляскаво и шикозно, ако не по празниците?

За щастие, тук на помощ идват професионалните гримьори, които ви очакват с куп предложения, всяко от тях в крак с модните тенденции и същевременно съобразено с чертите и индивидуалното излъчване на всяка дама.

Вие просто трябва да следвате съветите им и несъмнено ще бъдете звездата на вечерта.

За това кое е най-характерното за новогодишния макиаж при посрещането на 2019 година, както и за тенденциите през новия сезон, говорим с гримьора Христина Ангелова.

Тя е млада, красива, амбициозна и е професионален гримьор от почти 10 години. Предимно се занимава с beauty грим, като е имала удоволствието да бъде част от редица конкурси и ревюта.

Гримирала е куп модели за реклами и фотосесии, а на нейните сръчни ръце се доверяват и много от известните изпълнители на България.

Най-любим обаче й остава сватбения грим! „Булките винаги идват при мен много превъзбудени , влюбени, усмихнати и успяват да миг да ме заредят в положителна енергия”, казва Христина Ангелова, която родом е от града на булченските рокли Асеновград.

На какъв грим да заложим на коледните и новогодишни празници, за какво да внимаваме и какво ни очаква в света на макиажа през 2019 година, прочетете в следващото интервю.

- Какви са тенденциите в грима за сезон есен-зима 2018?

- Тенденциите тази зима са металик сенки върху клепачите, ще добавя кадифени червила, бляскави гланцове, бронз, златно, цвят на патладжан... и не на последно място, цвят боровинка и малина. Те са едни от най - актуалните този сезон !

- На какви цветове червило и сенки да заложим в празничните дни и как да ги комбинираме правилно?

- Специално за празниците според мен е хубаво да има блясък, той винаги създава допълнително настроение .. изглежда винаги много официално и стилно, в съчетание с хубава прическа и тоалет.

- Как се постига съвършен вечерен грим ?

- За мен е много важно всеки един продукт да се подбира много внимателно за направата на перфектен вечерен грим. Добра основа, според типа кожа, е един от основните и задължителни фактори, за да може гримът да стои добре на лицето ви.

-  А как да го запазим непокътнат през цялата нощ?

- След основата и грима друго важно нещо е фиксацията... тя е задължителна, ако искате един грим да издържи цяла вечер та и до сутринта.

- Течни или прахообразни контуриращи продукти да изберем? И какъв е ефекта, ако използваме и двата вида?

- За контура ползвам стикове, които са много покривни и имат уникална гама от цветове..., а след това нанасям и прахообразния профукт, който освен, че матира, също и контурира лицето.

- Как да използваме правилно хайлайтера?

- Хайлайтерът е много нашумял и актуален! Може да срещнете течен и прахообразен ... нанася се предимно над скулата, под веждата, над горнаа устна, между очите и на нослето . И не забравяйте - много трябва да внимавате да не прекалите с него.

- Какво е мнението ви за блестящите и цветни очни линии? Важна ли е основата за сенки, която се поставя преди грима?

-  Мисля, че от скоро и това започва все по-смело да навлиза в модата. Аз малко плахо ползвам подобни продукти, но имам клиенти, които обожават екстравагантни и различни визии и това е точно за тях. В изкуството наречено ГРИМ винаги може да се експериментира на воля, стига да има подходящ повод или събитие, на което да може да се появите така.

- Гланц или матово червило?

- Тук не мога да избера ... матовото е по - трайно и за това наблягам за всички важни поводи на него. То може да издържи над 12 часа дори и да ядеш, пиеш или пушиш.

 Гланца е много стилен, но за съжаление не издържа много и цапа повече, а и е много неприятно, ако сте с пусната коса и задуха вятър... всички косъмчета се залепват на него.

- Какви четки трябва задължително да имаме, за да постигнем ефекта на професионален грим?

- Четките които са най необходими за домашно ползване и са задължителните са: Четка за руж и четка за пудра! Без тях няма как да нанесете добре тези продукти и лицето да бъде перфектно . Относно очите, там мисля ,че няма как да се постигнат невероятни резултати с апликатори, които масово се продават в непрофесионалните палитри. Четката за опушване е задължителна, за да се прелеят добре цветовете на очите .