Той е един от най-умните бизнесмени и в същото време най-добрите бойци. Само преди дни, бе обявен за спортиста, заработил най-много пари в последното десетилетие. Говорим за боксовата легенда Флойд Мейуедър, който даде отговор на въпроса "За какво харчат парите си едни от най-богатите в света?".

Той е известен с влечението си към скъпите вещи, а послучай коледните празници, Флойд се похвали с поредно ново попълнение в гардероба си. 

Става въпрос за турбо гъзарско яке на марката "Balmain", за което непобедимият боксьор е преброил $17,495. Лимитираната връхна дрехи буди възхищение със структурата си, като наподобява огледало, пръснато на стотици малки парченца. 

В официалния сайт на марката "Balmain" дрехата е описана като "Бронирано яке от сребърно огледало". То е допълнено от качулка, два джоба, а закопчаването му е с цип. Съставът му е от 100% памук и е произведено в... Индия.

Същият модел се предлага и за женската половина, но е под формата на стилно сако. 

Флойд Мейуедър, който е известен с прякорите Красавеца (Pretty Boy) и Парите (Money), не пропусна да позира пред обектива и да се похвали с марковото облекло, а фотосът буквално наводни социалните мрежи. 

Оказва се, че да имаш един милиард долара си е доста приятен проблем. Как плаща Флойд Мейуедър за всичко това? Пише чекове.

Мейуедър притежава толкова много луксозни дрехи и аксесоари, че е почти невъзможно да бъде изчислена тяхната стойност. Сред известните му покупки са 5 чанти Hermes от крокодилска кожа за 400 000 долара!

Боксьорът е ценител и на скъпите бижута. Само за няколко минути той харчи по 5.3 милиона долара за нови гривни и ланци. 

Погледите събира и с диамантения си часовник Hublot, който струва зашеметяващите 1,1 милиона долара. Аксесоарът е купен от Дубай и е обсипан със скъпоценните камъни.

Най-скъпоплатеният атлет в света не се притеснява да се показва и да харчи богатството си. Той постоянно се снима с купищата си пари. 

Флойд Мейуедър притежава частен самолет Gulfstream G5 за 35 милиона, имение в Лас Вегас за 9 милиона долара,  има огромен гараж, който включва Ферари-та, Ламборджинита, Бентлита и Ролс-Ройси. Черните той държи в Маями, а белите – в Лас Вегас.

Боксьорът е известен и със страстта си към спортните залози. Най-големият правен от него е 1,1 милиона долара за победа на колежански футболен отбор. 

Американският профи боксьор няма загуба на професионалния ринг (50 мача – 50 победи). При последния си мач, той прибра почти 300 милиона долара.