Бляскави младоженци от ромски произход събраха погледите на минувачите в Пловдив днес. Те увековечиха брачния си ден с фотосесия и клипове в района на Цар-Симеоновата градина.

Едната от ромските булки се беше издокарала с пищна тюркоазена рокля, богато декорирана със златни накити. Като истинска кралица, брюнетката бе украсила главата си с изключително масивна корона, забелязваща се отдалеч.

Другата гиздава мома се бе пременила с една идея по-семпла рокля - лилава, с дантелени орнаменти и отново допълнена от многобройни златни накити.

А младоженеците – като излязли от турски сериал – с елегантни костюми и с настроение, гордо позиращи пред обектива. 

Както е известно, при ромите сватбата продължава три дни. На втория ден те отиват на ресторант. На третия ден роднините на младоженеца завеждат булката в бащината къща да си измие косата. Докато гостуват, се приготвя ядене и пиене и се веселят до късно.

Според правило при ромите младото семейство трябва да живее поне една година заедно с родителите на младоженеца, като се учи от опита на възрастните във всичко и най-вече, за да може булката да възприеме обноските на семейството, в което е дошла.