Изпълнителят Дрейк оглави класацията на "Billboard” за мъжки изпълнители тази година. Мъже са начело на класацията за пета поредна година. Пост Малоун беше начело през 2020 г. и 2019 г., Дрейк през 2018 г., Ед Шийран през 2017 г.

35-годишният изпълнител на годината спечели заради успеха на новия му албум "Certified Lover Boy" и песните от него, които се превърнаха в любими на мнозина.

Дрейк има 35 песни в класацията Хот 100 през този период, а 13 от тях достигат топ 10. Двата сингъла, които оглавяват класацията са "What's Next" и "Way 2 Sexy".

Дрейк е имал осем албума в "Billboard 200". Само Тейлър Суифт е била с повече албуми в класацията – с цели 9. Певицата заема четвъртото място в класацията за изпълнители на годината на " Billboard".

Певицата Оливия Родриго е първа сред жените, а в общата класация е втора. Тя е и най-добрият нов изпълнител за годината. Албумът й "Sour" остана пет седмици начело на " Billboard 200" през юни и юли тази година. Синглите "Driver's Licence" и "Good 4 U" заеха първо място в класацията "Hot 100".

BTS е най-добра група за втора поредна година. Корейците имаха четири хита номер едно в "Hot 100" и пети албум номер едно в " Billboard 100", а начело на годишната класация за албуми на " Billboard" е "Dangerous: The Double Album" на Морган Уолас.

Песента на Дуа Липа "Levitating" спечели в класацията "Hot 100", след като постави рекорд за най-много седмици в топ 10 и топ 20 за певица. Тя дебютира в класацията на 17 октомври 2020 г. и още е в нея.