Рапърът DMX остава хоспитализиран и е на животоподдържане в Уайт Плейнс, Ню Йорк, потвърди дългогодишният му адвокат Мъри Ричман пред CNN.

"Рапърът получи инфаркт в петък около 23 часа, в дома си в Уайт Плейнс, и бе откаран с линейка в местна болница, където остава на вентилатор", каза още Ричман. Адвокатът заяви, че не знае какво може да е причинило инфаркта.

Около 2000 приятели, близки и фенове на рапъра DMX наводниха улиците пред лечебното заведение, за да показат своята подкрепа. Някои от тях споделят, че познават лично рапъра, но други казват, че просто са били повлияни от музиката му.

Почитатели не скриха надеждата си, че той може някак да ги чуе как скандират името му и рапират хитовите му песни извън болницата.

Членовете на мотоциклетен клуб Ruff Ryders също направиха силна демонстрация на бдението снощи.

Ричман каза, че познава DMX от 25 години и заяви в събота вечерта, че е бил в контакт със семейството на рапъра цял ден. Той заяви, че е наясно с медицинските прогнози на рапъра, но отказа да ги коментира.

„Молим ви да зачитате поверителността ни, когато се изправяме пред тези предизвикателства“, заяви семейството на рапъра в изявление.

Някои от съвременниците на DMX, като LL Cool J и Missy Elliott, написаха в Туитър своите молитви, както и повече изпълнители, включително Chance the Rapper, Kid Cudi, Eminem и SZA.

Съобщава се, че рапърът се бори с пристрастяването от години. Източници казват, че DMX е работил по нов проект, преди да бъде хоспитализиран.

Рапърът DMX е в критично състояниеРазлични са информациите защо е бил хоспитализиран изпълнителят

DMX, чието истинско име е Ърл Симънс, избухва на рап сцената в края на 90-те години с песни, включително "Party Up" и "Get At Me Dog". Първите му пет албума дебютират под номер 1 в класациите на Billboard. 50-годишният мъж също е актьор и IMDb изброява над 40 актьорски кредита за него.

Ролите му в „Ромео трябва да умре“ и „Не умирай сам“ са сред най-забележителните му и той често се появява като себе си във филми и телевизионни предавания.

До момента DMX е получил три номинации за Грами, като всички те бяха през 2000 и 2001 г. Две са за най-добро рап соло изпълнение, а третата е за най-добър рап албум.