Ако до сега сте си мислили, че фолк звездите предпочитат да прекарват времето си релаксирайки в луксозни хотели и го играят "кифли", то Преслава доказа точно обратното. 

Известната певица посети една от най-екстремните дестинации в България - Кончето (2810 м), като туристическият преход съчета и с изкачване на първенеца на Пирин - връх Вихрен (2914 м).

Преслава сподели с последователите си снимки от планинския маршрут, на които се разкриват "wow" гледки. На един от кадрите тя безстрашно е яхнала адреналиновата пътека Кончето и споделя, че съвсем скоро ще пусне и видео, което показва цялостното преживяване. Публикацията тя озаглави "Мисия възможна", а от усмивката по лицето и си личи, че е горда с постижението си. 

Карстовият ръб Кончето е сред трудните за преминаване, но същевременно едно от най-известните и красиви места в Пирин планина. Всяка година Кончето привлича хиляди туристи, а през летните почивни дни понякога се оформя върволица от желаещи да преминат по него.

Каквото и да се каже за Кончето, все ще е малко. Всеки планинар мечтае да го премине, защото е нещо като тест за клуба на можещите и безстрашните.

Покоряването на върхове и екопътеки стана особено "модерно" през последната година и сред популярните личности у нас, които всекидневно качват снимки от различни маршрути. 

Само преди седмица на връх Вихрен се изкачи Алекс Петканова, a Райна показа впечатляващи пейзажи от връх Газей, издигащ се на височина от 2761 м.