В периода на социална изолация, редица български звезди избраха да останат вкъщи и да спазят предпоръките на властите. Те се наслаждават на хубави моменти със семействата си, почиват си от натовареното иначе ежедневие или обогатяват знанията с хубава книга в ръка. 

Очаквано, социалните мрежи буквално "прегравят" от публикации, видеа, сторита, лайф клипчета и какво ли не. В момента разнообразните приложения, които така или иначе използваме, служат да разнообразим дните си на изолация. 

Много от популярните личности в България, пък избраха да си отправят различни предизвикателства един на друг.

В една от последните си публикации,Преслава предложи ново предизвикателство на своите многобройни последователи в социалните мрежи:

“От толкова ровене в нета намерих една игра и реших да си направим и ние подобна, малко да се забавляваме. Тагнете човека, който ще искате да видите пръв след карантината или пък вече е откачил тотално от скука, сготвил е всевъзможни неща или е изял света?”

Играта на Преслава мигновено намери отзувк, а певицата получи много интересни отговори. 

Ето и каква е тя: 

Тагнете човека, който :⠀⠀
⠀⠀
1...ще искате да видите пръв след карантината!
⠀⠀
2...вече е откачил тотално от скука ⠀⠀
⠀⠀
3...е сготвил всевъзможни неща ⠀⠀
⠀⠀
4...е изял света

Преслава беше сред първите популярни личности, които отмениха своите публични ангажименти във връзка с извънредната ситуация в страната.

 

В малкото свободно време, което има в момента, д-р Панче Димитриев, който е ортопед-травматолог хирург в пловдивските Хирургии и два пъти носител на титлата "Трендсетър на годината - мъж" също се включи с предизвикателство. 

Той предизвика всички да запълнят Instagram и FB със слънчеви снимки от незабравими почивки.

"Да разведрим карантината, да сме дисциплинирани и скоро ще излезнем спокойно на улиците #лятовкъщи." - пише той. 

Самият Панче бе предизвикан от Jolie Petkova и отправи предизвикателството към Николета Лозанова, Галена, Дара, Златка Димитрова, Никол Станкулова, Мария, Алисия, Цветелина Янева, Яница, Деси Слава и други. 

Първите, включили се със слънчеви снимки в готината инициатива бяха певицата Ария, Златка Димитрова и Мария, която сподели фотос от Халкидики, Гърция. 

Междувременно, д-р Панче Димитриев отправи апел към всички известни личности и най-вече към инфлуенсърите:

"Къде сте известните хора в България да кажете на последователите си да носят маски и ръкавици? Къде сте инфлуенсъри, защо не използвате силата, която имате и да посъветвате този народ? След някой друг ден ще бъде късно..."

Биляна Йотовска също е изключително активна в социалните мрежи. Тя се включи с две предизвикателсва към своите последователи. Първото от тях беше #Кулинарно Предизвикателство Биби.

"Скъпи приятели, тези дни всички ще прекараме времето си основно у дома. Освен тренировките в домашни условия съм Ви подготвила и още една изненада: ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с готвене. За някои от Вас може би ще е за първи път, но пък сега ще имате достатъчно време да опитате удоволствието от готвенето." - написа фитнес моделът.

В продължение на 7 дни, тя ще показва здравословни рецепти, за крепко здраве и поддържане на фигурата у дома. 

Биляна Йотовска сподели и видео за тренировки в домашни условия! Съпругът й Митко я снима в домашния им фитнес, а нейният призив към всички бе, въпреки ситуацията да бъдет активни и да се грижат за здравето си, но по безопасен начин. 

Сред първите, отоворили на нейното предизвикателство бе Златка Димитрова. Тя показа и нейната тренировка в домашния условия, като всеки ден тренира една мускулна група, а на всеки, решил да последва примера й са му нужни ластик и гири.

"Важно е да сме активни вкъщи и да отделяме 20-30 минути за спорт." пише Златка и добави хаштаг "ИмайтеОтговорност. 

Гримьорът Мис Бони вместо курс по грим показа на последователите си как да направят вкусна баница. В социалните мрежи той написа: 

"Ще си пием кафето с вас и ще направиме заедно баница. Нека се опитаме - хем да се забавляваме и научим на нови неща, ей така докато сме в къщи и пазим себе си и приятелите си!", написа гримьорът.

По време на живото излъчване се включиха стотици, а неговият пример последва народната певица и негова добра приятелка Росица Пейчева. Близа два часа тя отдели, за да покаже на своите последователи как приготвя марудници, палачинки и баница. 

"Ще се радвам да има и други последователи, да се забавляваме и да сме положителни. Лично аз благодаря на Бони! Пазете се!" - написа гласоватата изпълнителка. 

Следващите две предизвикателсва бяха отправени от съпругата на Криско - Цветелина Петрова, която скоро стана майка за първи път. 

Тя реши да се обърне към женската половина, а играта бе свързана с грижите външния вид. Предвид факта, че фризьрските салони и козметичните студиа са затворени, предизвикателството на Цвети бе дамите да се снимат с маска на лицето и да си направят "Грим За Терасата". 

Голям бе интересът, а първа с грим на терасата се появи популярната бг изпълнителка Мария Илиева.