Пандемията COVID-19 отложи множество сватби под тепетата през 2020 година. Още през месец март сватбени агенти споделиха, че техният сектор попада сред най-засегнатите и всекидневно се отменят сватби или датите се преместват напред във времето. 

И докато някои промениха плановете си за бракосъчетание заради разпространението на коронавируса, други решиха да не го правят и да подпишат брака си.

През лятото мерките бяха една идея по-разхлабени и най-нетърпеливите младоженци побързаха да организират своя специален ден и да си кажат заветното "да".

И така сватби по време на пандемия имаше, но бяха в пъти по-малко в сравнение с тези от изминалите години. В Пловдив няколко двойки минаха под венчило и вдигнаха пищни тържества за чудо и приказ. 

Някои от тях със сигурност ще се помнят дълго време! Нека отново ви припомним най-звездните бракосъчетания:

Като част от приказка бе сватбеното тържество на синa на легендата на Локомотив Пд Аян Садъков и заместник-кмет на район Източен - Ерол Садъков и съпругата му Христина. 

Младоженците се довериха на Etra Hall и сбъднаха своя мечтан сватбен ден! Те си казаха заветното „да” на 26 юли и вдигнаха голяма сватба в най-модерната зала за събития в Пловдив - ETRA HALL, част от мегакомплекса 7 POINTS.

На тържеството присъстваха над 220 души, сред които близки приятели и роднини на младото семейство, както и куп пловдивски бохеми. Свидетели на любовта им станаха бизнесменът Иван Петлешков и съпругата му Елена, а сред гостите бяха кметът на Пловдив Здравко Димитров , Ахмед Карадайъ, депутатът Димитър Георгиев, Петя Раева, бизнесменът Васил Боснешки и много други. Изнесеният ритуал бе воден специално от Здравко Димитров - Зико.

Сватбата на Ерол и Христина Садъкови - по-красива и от приказка

Тузарска сватба в Пловдив вдигнаха и популярната двойка Бисера и Юра Месропян. На тържеството близо 300 гости скандираха „Горчиво”. Сред поканените беше и фолк звездата Анелия, а градуса на настроението със свои изпълнения вдигна гласовитата Софи Маринова, която бе специалния гост-изпълнител на сватбеното тържество. 

За ескорта на Бисера и Юра бяха впрегнати два автомобила Хамър и множество луксозни мерцедеси G-class, които обиколиха града с младоженците и събраха удивените погледи на минувачите. 

Тузарска сватба вдигнаха Бисера и Юра Месропян в Пловдив

Наследниците на две известни станимашки фамилии също си казаха "Да" на бляскава сватбена церемония. След 13-годишна връзка, Айлин и Борис Шуманови се врекоха във вечна вярност пред стотици роднини и приятели. Родители на младоженците са известният лекар, дългогодишен лидер на СДС и бивш кмет на Асеновград д-р Светозар Шуманов и Мюмюн Алиджик - бивш общински съветник и три мандата заместник-кмет на общината. Освен близки на младото семейство, на церемонията присъстваха и редица популярни лица от политиката и местния бизнес.

На бляскава сватба Айлин и Борис Шуманови си казаха

Известната народна певица Росица Пейчева мина под венчило и стана булка за първи път в живота си на 46 години. Тя се врече във вечна вярност на любимия си Николай Петров. На 31 май двойката мина под венчило, а свидетели на обета бяха гримьорът на звездите Борислав Соколов, по-известен като Мис Бони и голямата фолклорна изпълнителка Данка Цветкова -  гл. ас. д-р и преподавател в АМТИИ.

Щастливото събитие се състоя в Асеновград, а за своя първи сватбен танц Роси и Ники избраха вечната песен "I will always love you" на Уитни Хюстън. 

"Мислех, че ще е една обикновена сватба, но ми беше много весело! Щастлива съм, че се видях в бяло - нещо, което си мислих, че няма да ми се случи. На толкова много булки съм пяла, на толкова сватби съм присъствала и нямам думи, с които да опиша чувството аз да бъда в ролята на булка. Щастлива съм, че намерих мъжа, който вярва в мен и дава всичко за жената до него." - сподели Роси Пейчева в интервю за Trafficnews. 

Роси Пейчева след сватбата: Цял живот мечтаех да се видя в бяло! Направих го на 46 и съм щастлива

Приказната сватба в града на седемте тепета вдигнаха и дъщерята на бившия областен управител Венцислав Каймаканов - Натали Каймаканова и съпругът и Мартин Божаков. 

Младоженците си казаха официално "ДА" в зала "ЕTRA HALL" в Пловдив, която бе декорирана като френско имение в края на 19 век, като цветовете избрани от домакините бяха зелено, екрю и старо злато. Един след друг на дансинга излизаха звездите Васил Найденов, Краси Радков и Преслава, както и дамите от квартет "Интро". 

Булката бе център на вниманието с цели две сватбени рокли, ушити по поръчка от популярен дизайнер. Външният ѝ вид се допълваше от дълъг воал, а аксесоарът, който носеше, бе изящна тиара с бляскави камъни.

Първи снимки от сватбата на Натали Каймаканова: Вижте каква красива булка е

Магично бе и сватбено тържество на сина на Ахмет Доган - Демир и неговата любима Памела. Двойката си казаха "да" на 10.10.20 в 5-звезден хотел в квартал Бояна. Красивата Памела смени два тоалета в големия ден. Единият бе елегантна булчинска рокля, а другия официална бяла рокля с дълбока цепка, дело на моден дизайнер от Пловдив.

Демир Доган и дъщерята на популярният футболен импресарио Николай Жейнов - Памела Жейнова, живеят на семейни начала вече близо 3 години. Двамата имат син, който се роди в края на 2018 г.

Първи официални снимки от сватбата на Демир Доган и Памела

Младият лекар от Пловдив Иван Сматракалев и половинката му Цветелина вдигнаха красива сватба и също казаха заветното "да". Семейство Сматракалеви са заедно от дълги години и имат прекрасно момиченце на 1 годинка, но едва тази година взеха решението официално да узаконят връзката си.

Празненството се състоя в комплекс край Карлово и завърши с пищна заря, която украси небето. 

Млад лекар от Пловдив вдигна красива сватба