Полицаи от Дупница засякоха известната дизайнерка и бивша моделка Миглена Каканашева-Мегз да извършва неправилно изпреварване с луксозното си "Порше" при автокъщите край Дупница, пише в. Струма. При последвалата проверка се оказало, че тя не носи документите на автомобила. При справка в КАТ-Пътна полицията се установило и, че Мегз има доста неплатени глоби за различни пътни нарушения.

Дизайнерката се опитала с чар да омилостиви катаджиите да я пуснат, без да се задълбочават в проверката, но те били непреклонни. Пътните полицаи ѝ съставили акт и тя продължила пътя си в посока Дупница.

В неделя Мегз публикува пост на стената си във Facebook, че била две нощи сама в Рила до Седемте рилски езера и медитирала. Дала е обет 15 дни да се отдаде на мълчание и да не разговаря с никого. Мегз бе засечена преди около месец на същото място при традиционното събиране на Бялото братство от последователи на Петър Дънов.

"Скъпи приятели, не знам колко от вас са чували, но се вярва, че нашата си Рила е врата към “Агарта” - духовна школа по-стара дори от Шамбала. Мястото е свещено и заредено с толкова много енергия. А за онези, които знаят как да се свържат с природата - то може да отвори неподозирани знания. Реших да се впусна в поредното си приключение по пътя навътре към себе си и прекарах 2 дни в планината съвсем сама в медитация в мълчание (Випасана медитация). Предизвиквала съм себе си по-всякакви начини, но това да спиш сам на открито на езерото “Окото” беше едно от най - невероятните преживявания, които са ми се случвали някога. За мой късмет беше и пълнолуние. Езерата светеха през цялата нощ. А чувството да се събудиш сам на това свещено място от чуруликащите около теб птици - няма еквивалент. За мен това беше тест и подготовка за 15 дневна медитация в мълчание, за която отдавна мечтая." - написа тя в мрежата.