Популярната пловдивска дерматоложка д-р Анастасия Чокоева изригна срещу българския журналист и телевизионен водещ Мартин Карбовски. 

Повод за дългия текст, който тя публикува в личния си профил и сподели със своите последователи, стана негово изказване на тема "Компенсаторно курвенско щастие".

"Днес цялата нация прелива от курвенско щастие" - започва Карбовски, а след това продължава така: "Храна, гледки, бански, питиета, пясък, лъскава фалшива презентация на щастлив курвалък. Кола, джет, лодка, яхта, монокини, разкрачени крака. Кого лъжете, бе? Че сте коври, коври сте. Това е професия. Ама не сте щастливи. Вкараха ви в състезание за най-добра гумена усмивка, като прелюдия към успешното фелацио. Уморени ли сте? От какво сте уморени – от истинска работа и заслужен хляб, от добро възпитание, от перфектен обществен ред и класическо здравеопазване? От това, че майките ви гледат евростарци и ви пращат пари от Атина, за да се чекнете на Халкидики? Само робите имат нужда от курвенско щастие. Колкото по-разкалян е светът на българите през зимата, толкова по-лъскав е през лятото. Компенсирайте, компенсирайте."

Така завършва материалът, подписан от Мартин Карбовски. И тук се намесва д-р Анастасия Чокоева, която твърди, че уважава българския журналист, но не подкрепя мнението му и иска да сподели своята и различна гледка точка по въпроса. 

Публикуваме написаното от нея, без редакторска намеса:

"Уважаеми г-н Карбовски,
С риск да бъда многократно оплюта, смятам че е крайно време да споделя различната гледна точка, с тъга и сълзи в очите, породени и от истината, която описвате толкова цветущо с перфектния си речник и изказ!
Уважавам безкрайно интелекта Ви, бистрия ум и правилната преценка, която обикновено имате. Ценя свободата на словото, особено на личности, които имат какво да кажат, във време, в което ценим лайковете повече от истината. И понеже смятам че съм човек, с мнение и позиция, ще се възползвам от свободата на словото, за да Ви кажа нещо, което със сигурност знаете, но някак пропускате, с поглед вперен, в грешна посока. Представителна извадка от нискоинтелигентни, леснодостъпни, изгнили от вътре същества без цел, посока и какъвто и да е обсег на развитие освен педикюра си, няма как да определя степента на “курвенско щастие” на “цялата нация”. Заблудени, неосъзнати, бедни души, парадиращи с “щастие” единствено чрез престоя си в социалните мрежи, НЕ Е лицето на съвременната жена!

Две-три гнили ябълки ли определят красотата на ябълковата градина? Защо не аплодираме жените, които строят империи, посредством собствените си мечти и амбиция, денонощен честен труд, отдаденост и саможертви? Или липсата на неморален или скандален елемент в истински вдъхновяващите истории обезсмисля да им отделяме внимание?
За тези, които са уморени от жалките мъжки опити да принизят и духа и самооценката и достойнството и полета им? За тези, които ако поискат луната, сами ще си я свалят? За самотните майки, които работят на 2-3 места, за да възпитат чест и достойнство у децата си? За мъжете, които са уморени от празноглави красотички, забравили отдавна мярката на естетика, отпечатвайки лицето си по калъпа? За мъжете, които не висят по баровете да се правят на велики, пред субекти, с умствен капацитет на хамстер, единствено чрез обожанието в премрежения поглед на който, могат да се почувстват могъщи в своя сексуален магнетизъм и недооценен иначе интелект?

Защо не поговорим какво всъщност е “новото красиво”, вместо да клеймосваме с кукленски етикет т.нар “барбита”, страдащи от т.нар Body dysmorphic disorder, с потрес в очите и вайкане, че ТОВА Е ЛИЦЕТО НА ЕСТЕТИКАТА!?
Ами не е! Не са това съвременните жени! Не е това съвременната красота! Не това трябва да се популяризира в предавания като Вашето! Не този упадък заслужава Оценка, от Вашия ненадминат изказ! Не това е облика на живота ни! И Вие го знаете!
Наличието на червеи в розова долина ли е новина, или красотата и уникалността на розите в нея?
Въпрос на гледна точка...Помислете!"

С уважение! Анастасия Чокоева

Д-р Анастасия Чокоева завършва медицинското си образование през 2011 г. в Медицински университет - Пловдив. Интересите ѝ са насочени в областта на педиатричната дерматология, дермато-онкология и хирургия и естетичната дерматология. Д-р Чокоева е водещ изследовател във вътреуниверситетски, междукатедрен научен проект във връзка с дисертационния си труд, и съизследовател в международни изследователски групи в Германия, Италия и САЩ. През януари 2018 г. защитава дисертацията си, с което придобива и образователна степен PhD. Притежава сертификати от международни и национални обучения в областта на естетичната дерматология - дермални филъри, ботулинов токсин и работа с лазерни системи. Член е на Българско дерматологично дружество, Български лекарски съюз и International Dermoscopy Society.