Изолация, дистанциране, несигурност и неудобство, са само част от нещата, които пандемията COVID-19 въведе в ежедневието ни. Всичко това повлия на плановете за бъдещето на почти всеки от нас, но особено притеснително е за двойките, които плануват да минат под венчило.

Всички те преразглеждат това как да планират своя голям ден, а много от тях дори решиха да го отложат. Тъй като булките разсрочват сватбите си за средата и края на лятото, есента / зимата и дори през 2021 г., ушиването и пробите на булчински рокли е още едно предизвикателство, пред което те са изправени. 
 
Една от топ дизайнерките в Пловдив Албена Хумбаджиева споделя в интервю за Trafficnews, че предвид ситуацията в световен мащаб и у нас с днешна дата, е хубаво да се говори за мода ... Според нея, изолацията, макар и кратка, вече е доскучала на повечето от нас и особено женската половина имат нужда да прочетат какво се случва в света на модата. 
 
 
Много сватбени агенти споделиха, че техният сектор също е сред най-засегнатите и бъдещи младоженци отменят сватбите си или ги отлагат напред във времето. 
 
Пловдивската дизайнерка Албена Хумбаджиева разказа пред нашата медия, че също усеща безпокойство и вълнение от страна на абитуриентите и булките, но въпреки всичко те не се отказват от поръчките си за тоалети.
 
"Всички мои клиенти са с надеждата, че юни или юли ще има балове и сватби, но не толкова пищно изразени.. Аз самата също смятам, че през идното лято булки ще има, макар и със скромни тържества!" - смята моделиерката. 
 
 
Процесът на булчинското пазаруване се различава от това на останалите артикули в гардероба. Повечето сватбени рокли се правят по поръчка, което също носи доза притеснение, но пловдивската дизайнерка е положително настроена и смята, че тя и клиентите й ще се справят с предизвикателството. 
 
Попитахме Албена Хумбаджиева и дали планира отстъпки, предвид факта, че една официална рокля за събитие от такъв тип варира от 500 до 1200 лева и нагоре, а много българи в момента са с намалени доходи или изобщо нямат такива. 
 
"Наясно съм с финансовата криза, която вероятно ще настъпи, но аз винаги съм се съобразявала с бюджетите на своите клиенти. Така ще бъде и сега." - категорична е сръчната пловдивчанка. 
 
И все пак, нека си поговорим за тенденциите на 2020 и това на какви цветове и типове рокли да заложат абитуриентите на 2020. 
 
"Материите са изчистени, а моделите семпли! Тежките и неудобни рокли остават в историята. Най-предпочитаните цветове, и тези, на които самата аз залагам за абитуриетски балове са: черно, червено, сиво и металически нюанси! Доставките се извършват с куриер" - споделя дизайнерката, известна под тепетата и в цяла България с уникалните си бутикови модели рокли, на които дори световноизвестни дизайнери могат да завидят. 
 
 
Албена казва, че не чертае планове за бъдещите месеци и подобно на всички нейни колеги иска здраве и по-добро бъдеще. 
 
"Искам да благодаря за вниманието, което е насочено към мен! Желая ви здраве и щастие! Тази изолация ми даде възможността да преосмисля много неща, които са важни и ценни! Всички ние можем и с малко да изглеждаме добре!" - завършва Албена Хумбаджиева.