След кратка пауза, пловдивчанките от дует Калина и Невена зарадваха почитателите на народната музика с нова, авторска песен. 

"Нека да празнуваме" е най-новото попълнение в репертоара на двете певици, а мелодията и текстът зареждат с много празнично настроение и усмивки.

Кадрите към видеоклипа са реализирани на вълшебно място край родния Пловдив, където възпитаничките на АМТИИ заснеха и елегантна фотосесия.

"Нека да празнуваме, с песен да лекуваме всяка болка и тъга! Празник всеки ден да е и да му се радваме, че живота дар голям е" пеят Калина и Невена на фона на първата за града и околността сватбена ротонда, част от Парк и СПА Хотел Марково. Друга част от клипа към песента, пък е заснета сред обширните тревни площи и цветни градини към комплекса, където колоритните танцьори на формация "Етноритъм" представят прекрасна хореография в размер 9/8. 

"Песента “Нека да празнуваме“ е втората авторска мелодия в репертоара ни, след най-големия ни хит до момента "Писмо ти е дошло. Именно затова е и толкова специална за нас! Надяваме се да се хареса не само на нашите почитатели, но и на всички, които обичат българския фолклор. Изминаха няколко трудни месеци за всички нас, но с песента ни се надяваме да успеем да повдигнем духа на всички наши сънародници и съграждани, тъй като “няма щастие без тъга, но стават и чудеса“. Вече много ни липсва сцената и срещите с нашите почитатели, а първите си музикални изяви планираме в края на август и септември“, споделят изпълнителките пред Trafficnews.bg.

Калина и Невена приковават вниманието и с уникални дизайнерски рокли, дело на Стоян Радичев, като признават, че за първи път залагат на толкова официална визия за свой проект, но смятат, че мелодията е подходяща, тъй като е авторска, а не автентична. 

Кадрите, в които участие вземат и близки приятели на двете момичета, пък са заснети в комплекс “Румяна” в пловдивското село Първенец. 

Там фолклорните звезди на "Планета Фолк", пък са заложили на тоалет с етно мотиви от новата колекция на пловдивския моден бранд “Илтокони”. 

Гласовитите дами вече работят и по нови музикални проекти, а през есента се очаква на пазара да излезе вторият им самостоятелен албум.

Калина и Невена с нова авторска песен