Венцислава Тафкова от Пловдив е новата носителка на титлата "Мис България" 2020. На бляскавата церемония тя представи град Асеновград и беше фаворитът на журито сред още 14 участнички, които също не отстъпваха по красота. Тя ще представи България на световният финал "Мис Планет" 2021. 

Венцислава е на 21 години и родом е от град Пловдив. Висока е 1.75 см. Учи задочно туризъм в НБУ. Занимавала се е с професионално с модерен балет, но голямата и страст остава модата, с която се занимава повече от 10 години. Зад гърба си има няколко спечелени конкурса за красота и безброй прет-а-портета, като е рекламно лице на редица модни брандове. През изминалата 2019 година, чаровната брюнетка стана първа подгласничка на Стелияна Иванова в спектакъла "Мис България-Пловдив" 2020 и впечатли публика и жури с визия, харизма и мерки. 

Първа подгласничка на победителката e 18-годишната Михаела Дамянова от Шумен. Втора подгласничка стана още една красива пловдивчанка - Симона Хорозова на 20 години.

За трета подгласничка бе избрана Цветелина Маркова от Варна, а четвърта стана Джулия Бутакова от Пазарджик.

Конкурсът за красота се проведе в София, а на бляскавата церемония присъстваха много личности от българския хайлайф. Всички те заеха местата си и се насладиха на тази истина феерия на красотата. На събитието присъстваше и моделът и певица Биляна Лазарова, както и Владислав Славов, които поздравиха публиката със своите изпълнения.

"Мис България" 2020 започна с тематичен COVID-19 тур, където момичетата дефилираха в красиви рокли и маски на лица. Вторият тур бе бански костюми, а третият с изящни официални рокли.