Вчера почина внезапно известният бизнесмен и плейбой Христо Сираков. Той издъхна в болницата на 64 години, като преди няколко дни получи инсулт. Въпреки усилията на лекарите, Христо Сираков не успя да се пребори за живота си.

Последните му думи във фейсбук са публикувани на 5-ти февруари миналата година, но дават поглед над философията на живот, която бизнесменът е изповядвал.

Ето какво гласят те: 

 "...човек каквото и да прави в този живот, трябва първо да се замисли какво дава. И така успяваш да правиш и пари, и любов..." 

Почина бизнесменът Христо СираковИзвестният плейбой получи инсулт преди няколко дни

Много близки и приятели на Христо Сираков се сбогуваха с него посредством социалните мрежи, след като научиха за тъжната вест. 

Сред тях беше един от най-близките му приятели - Любен Дилов-син, който го изпрати с песента на Адриано Челентано Torno a settembre ("Винаги ще е септември"). Той цитира куплет от нея:

"И ако те оставя/Винаги ме чакай/В най-лошия случай/Ще се върна през септември". И добави: "Винаги ще е септември, мили Hristo Sirakov. Където и да си, ще е весело! Светъл път!".

"Със своята доброта, честност и всеотдайност ти остави незабравими спомени. Поклон пред светлата ти памет!" - пише плеймейтката Николета Лозанова. 

Своите съболезнования изказа и Моника Валериева. "Без думи! Каквото и да кажа за теб ще бъде малко! Почивай в мир!" - гласи публикацията и. 

Мис България 2012-та Габриела Василева пък публикува снимка от сватбата си, на която Христо Сираков носи шлейфа на булчинската й рокля. "Обичам те, Христе" - написа тя към фотоса.

Плеймейтката, която е бивша изгора на покойния 64-годишен ценител на женската красота, също бе съкрушена от смъртта на бизнесмена.

"Днес си отиде един страхотен човек, приятел и баща ...
ЧОВЕК,КОЙТО ЗНАЕШЕ КАК ДА ПРАЗНУВА ЖИВОТА СИ ВСЕКИ ДЕН!!!
Мнозина не го разбираха и осъждаха начина му на живот.На тези хора, той отвръщаше единствено с усмивка.
Но тези които го познаваха го обичаха, уважаваха и се учиха от него!
Още не мога да повярвам...
Христо ,радвам се че те познавах и благодаря за всичко което съм научила от теб ! Без теб няма да е същото!
Няма да те забравим!
Почивай в мир и дано да си на едно страхотно място, такова каквото ти обичаше !
Съболезнованията към семейството!", написа варненката. 

"Христо Сираков, боли! Ице, ти беше истински и много земен! Мир на прахта ти! За мен бе чест и привилегия да работим заедно!!! Толкова много и красиви корици на мъжката библия # PLAYBOY реализирахме !!!". - написа ПР-ът Атанас Лазаров.

"Това са онези моменти, в които имаш буца на гърлото и искаш много да кажеш, но не можеш... защото боли! Христо, нашето приятелство е повече от 20 години! Ти си, защото винаги ще останеш голям мъжкар, истински приятел и партньор. Мъчно е, тъжно е... в ефира на Code Fashion TV си вечното присъствие приживе, това няма да се промени и сега! Ще плача, но ще си налея едно питие и ще те изпратя с обич и спомени за всички онези партита и моменти, които без теб никога няма да са същите! Почивай в мир, приятелю, макар че знам че там където отиваш ще ти е светло, и ще си пак душата на компанията! Hristo Sirakov мир на душата ти".  - това пък написа Мария Бонева в своя профил.

С думи в мрежата го изпратиха още репортерката Ангелина Ангелова и неговата приятелка Ева Колева.