„Разбрах, че майка ми Светла и татко ми Джиджи не са ми биологични родители, след като починаха. Когато подреждах, намерих картоните им и видях, че нито един от тях не е моята кръвна група.  Преди това съм имала съмнения – баща ми беше със сини очи, а мама – със зелени. Нямахме визуална прилика. Нищо от това, в което те бяха много силни, аз не бях. И през цялото време си мислех, защо майка ми не ми каза. 

Изкарах тийнейджърските си години само с нея. Баща ми беше починал и беше тежко. Много пъти съм я питала: „кажи ми, ти не си истинската ми майка”. Тя така и не го направи.” 

С тези думи започна разтърсващата изповед на актрисата от Театър „Българска армия” Антоанета Добрева, която преди 2 години разбира, че е била осиновена. Тя гостуваше в предаването „Търси се” по bTV, за да разкаже за преживяното след откритието. 

Убеди се, след като намери и смъртен акт със своето име Антоанета Георгиева Добрева. Беше шокирана. Оказа се обаче, че баща й е имал дъщеря със същото име, но родена през 1957 г. Нети е родена 1975 г. Бях за два месеца в Америка и когато се върнах, тя ми сподели, че може да се срещне с истинските си родители. Посъветвах я да направи тест и той потвърди. Нети се почувства цяла, разказа и половинката й певецът и актьор Дони. 

Нети разказа, че на рождения ден на собственото си дете, неин близък се сприятелява с кръвната й майка Джилда. В разговор той разказва за Дони и Нети и споменава датата, на която е родена.  

„Джилда, която цял живот ме е търсела, защото не е от майките, които изоставят детето си. Оставила ме е, когато съм била на 1 седмица, защото е имало определени обстоятелства.  Лекарката й й обяснила, че ако се опита да ме задържи, няма да има с какво да ме гледа. Ако ме даде, има хора, които от години чакат да вземат читаво бяло детенце. Изкарала съм 6 месеца в дом.  Лекарката я успокоявала, да не се притеснява, че ще ме вземат добри хора от София – професор и лекар. Близо е до истината”, разкри още Нети. 

 После в предаването бе пуснато видео от първата среща между двете. 

„Аз съм майката на Нети и допреди две години не знаех това. Историята е много дълга – 45 години.  С бащата на Нети бяхме много добри приятели. Ходехме да танцуваме. На Нова година се случи това, което е трябвало да се случи. След това той престана да ми се обажда. Загуби някак си интерес. Аз естествено не съм настоявала. Не знаех, че съм бременна. Карах цветна бременност. Тогава нямаше място за дете от извънбрачна връзка. Нямаше как да ни се случи достоен живот. В родилния дом обясниха, че е по-добре да оставя детето завинаги, а не както аз исках – за известно време. Казаха ми, че детето ми ще води нормален , човешки живот, а аз може да не си стъпя на краката. После разбрах, че е осиновена от доцент медик, което ми даваше успокоението, че за нея е добре. През целия си живот носех чувство за вина, но поне тя трябваше да бъде добре. Търсила съм я, но все стигах до този доцент. А всъщност той е взел Нети за сестра си. В един момент при  разговор с общ познат стана дума за рождената дата на Нети и аз бях поразена. Този човек ми каза: „ти знаеш ли, че всъщност тя мисли, че е осиновена”.  Щях да припадна. Тогава разбрах, че съм намерила детето си”, разказа Джилда. 

Тя разкри, че когато за първи път се е чула с Нети по телефона, вече е била сигурна. Двете се разплакали и осъзнали, че това, което се случва е предопределено. После Джилда пътувала на турнета с Нети, запознала се с колегите й. 

„Чудото се случи – успях да прегърна и своето внуче”, разказа Джилда. 

Още по-невероятна била срещата с нейния баща – актьора Петьо Петков от плевенския театър, който е баща и на Александра Кръстева от „Тази събота и неделя“. Нети и Петьо от години били в една компания край Варвара и се познават много добре. 

„Стига бе, стига бе. Ти ще ми кажеш, че аз съм ти баща?”, това е първата реакция на актьора, когато Нети му съобщава новината. Той също разказа гледната си точка към невероятната история. 

„Това лято отивам аз във Варвара на почивка. Компанията, дето сме, стоим на маса. От години сядам обикновено до Нети. Сядам и този път така. И тя ми казва: „ти си ми баща”. Викам: „абе, момиче, ти чуваш ли се какво говориш”. Тя повтори, че съм й баща. Какво стана оттук-нататък аз не помня. Страшна работа. Относно майката на Нети. Имахме връзка, беше много мимолетна, много кратка. Майка й беше една от най-хубавите жени в България. Като видях Джилда, направо ми падаха пломбите. И в тази мимолетна връзка се е родила Нети. След много години разбрах, че Джилда е заминала за Германия. За тези години с Джилда съм се виждал два пъти и тогава тя ми каза, че детето е осиновено от професори в София. Като разбрах, че съм баща на Нети, веднага звъннах на другата ми дъщеря. Викам й: „Тате, имаш сестра”. Като й казах коя е тя, изтърва телефона. Каза ми само: „Тате, ти си бащата на века”, сподели Петьо Петков. Той разкри, че това го е стимулирало да поживее някоя и друга година, за да й се порадва. 

В невероятната история се включи и журналистката Александра Кръстева. 

„Разбрах новината, че Нети ми е сестра в колата. Баща ми ми се обади: „Виж сега, аз не знам как да ти го кажа, затова ще ти кажа направо – имаш сестра”. Започнах да задавам въпроси – как е разбрал, тя ли го е потърсила. И той ми каза: „Твоята сестра е Нети”. Загубих ума и дума. Като се видяхме, беше малко притеснително в първия момент. После започнахме да се опознаваме и бързо успяхме да станем близки.  Запознах се и с племенницата ми. Много ни е хубаво заедно”, разказа Александра. 

После Нети разказа, че всъщност е имала срещи със сестра си преди тя да научи новината. Отишли с Дони за участие в сутрешния блок на bTV и двамата знаели.   

„Явно съм я зяпала. После тя ми каза, че се е чудела защо толкова строго съм я гледала”, усмихна се актрисата. 

Нети емоционално изрази и благодарността си към хората, които са я отгледали и възпитали: „Моите родители, тези, които ме отгледаха – без тях щях да съм нищо. Можех да съм абсолютен вей-хай-вей като биологичния ми баща Петко”.