Виктория Георгиева обяви заглавието на песента, с която ще представи България на „Евровизия“ 2020. Сингълът носи името „Tears Getting Sober“, а видеото към него официално ще бъде пуснато на 7 март.

Новината за песента сподели самата изпълнителка в официалната си страница във Фейсбук. „Много съм развълнувана, че точно това е композицията, която ще изпълня на „Евровизия“. Тя е много лична за мен, защото имам много голямо участие в нея като автор“, написа талантливата изпълнителка. 

Освен Виктория, в екипа попадат композиторът Борислав Миланов и колегите му от Австрия и Швейцария – Лукас Оскар и Корнелия Виболс.  

През ноември миналата година стана ясно, че Виктория Георгиева ще представя България на тазгодишната „Евровизия“, която ще се проведе в Ротердам. Момичето става известно покрай участието си в музикалния формат „X-factor“, където беше определена като българската Адел.

След като стана ясно, че именно тя ще участва в „Евровизия“, Виктория постоянно снабдява феновете си с информация относно подготовката за конкурса. Преди да се качи на сцената в Ротердам, тя ще посети Лондон на 29 март, Амстердам и Мадрид на 4 и 11 април. 

Жребият определи Виктория Георгиева да пее във втория полуфинал на „Евровизия“, който ще се проведе на 14 май.