21-годишната Харнааз Сандху е новата „Мис Вселена”. Конкурсът се състоя в израелския курортен град Ейлат. Индийката, която е актриса от Боливуд, получи короната от предходната носителка Андреа Меса от Мексико.

Няколко седмици преди състезанието претендентките обиколиха редица места в Израел. Конкурсът включваше традиционно представяне на национално облекло, бански и интервюта с участничките.

След връчването на короната, Харнааз каза: „Намасте, Вселена! Благодаря на всеки един от вас, че ме подкрепяте винаги. вярвайки в мен. Сега е моментът да спасим Вселената, нека направим това заедно."

Съдийската комисия на Мис Вселена 2021 включваше екип от девет видни и влиятелни жени, включително Адриана Лима, Урваши Раутела, Лори Харви, Мариан Ривера, Адамари Лопес, Рена Софер, Чесли Крист, Мис САЩ 2019 и други.

България беше представена от Елена Данова от Кричим. Елена е на 21 години. Студентка е в Софийски университет със специалност “Връзки с обществеността”. Владее английски и немски език. През свободното си време обича да пее и взема уроци по актьорско майсторство.