Наследниците на две известни станимашки фамилии си казаха "Да" на бляскава сватбена церемония. След 13-годишна връзка, Айлин и Борис Шуманови се врекоха във вечна вярност пред стотици роднини и приятели. 

Родители на младоженците са известният лекар, дългогодишен лидер на СДС и бивш кмет на Асеновград д-р Светозар Шуманов и Мюмюн Алиджик - бивш общински съветник и три мандата заместник-кмет на общината.

Пищното сватбено тържество се състоя в Гранд хотел Пловдив и със сигурност се нарежда сред най-приказните светски сватби в града за последните години.

Освен близки на младото семейство, на церемонията присъстваха и редица популярни лица от политиката и местния бизнес.

В невероятна украса се потънала залата в хотела, ангажирана за събитието. Чаровната Айлин събра погледите със сватбена рокля, тип принцеса, съчетана с дълъг воал, дело на популярния асеновградски дизайнер Стоян Радичев. За прическата на булката се погрижи стилистката Ралица Спасова, а за грима и "майсторът на четките" Цецо Андреев. 

Младоженецът допълваше визията на любимата си жена с класически костюм в черно-бяло.

За своя първи танц, Борис и Айлин избраха романтичната мелодия под звуците на виола, а малко по-късно започна и същинската част на вечерта. 

Богатата музикална програма не остави гостите на тържеството да скучаят дори за миг, а специален гост-изпълнител бе гръцкият певец Аристос Константину, който напълни дансинга щом запя най-големите музикални хитове от южната ни съседка. 

Изискани ястия бяха съчетани със специална селекция от напитки, а 5-етажната сватбена торта бе истинско произведение на изкуството.

Айлин и Борис са заедно вече 13 години. През 2017 двамата се сгодиха, но едва сега избраха да официализират връзката си с брак.

В навечерието на сватбата си, булката Айлин, която родом е от Истанбул и учи в най-елитното модно училище в Турция - İstanbul Fashion Academy, направи и традиционния ритуал къна геджеси. На тържеството присъстваха най-близките приятелки на Айлин. Това е моминска вечер, на която присъстват само жени – невести и девойки в най-хубавата си премяна. „Къната” се дава първата вечер от майката на момичето, а втората – от свекървата.