Днешният Атанасовден носи тройно щастие в дома на музикалната фамилия Стоеви, които през изминалия уикенд се отдадоха на чудна ски ваканция в зимния курорт Пампорово. 

Празникът обединява три поколения именици – Атанас Стоев, Атанас Стоев – младши и най-малкият представител на музикалната фамилия – Атанас Стоев III, който вчера направи първи стъпки на пистата, а неговата майка Джена не пропусна да го похвали в социалните мрежи. 

"Наки се справи добре за първи път и имаше голямо желание да кара ски." - написа фолк певицата и добави видео и снимки.

Канарите не издават къде и как ще празнуват днес, предвид мерките в страната, и е твърде вероятно тържеството да бъде в тесен семеен кръг. 
 
 
По случай повода в официалната страница на Канарите във Фейсбук, колегите от оркестъра написаха: 
"Честит Атанасовден! 
Днес е тройно щастлив празника за семейство Стоеви!
Пожелаваме на нашите Именици да бъдат живи и здрави,щастливи и творчески вдъхновени а на малкият Наско - щастливо детство и нека бъде гордост и радост за своите родители и семейство!
Св.Атанасий да ви пази и закриля.
Честито на всички празнуващи днес."
 
 
Междувременно, през изминалата седмица имаше и доста неприятни новини, свързани с музикантското семейство. По-големият син на Атанас и Надя Стоеви и барабанист на Канарите - Стоян Стоев, известен като Големия Канар, влезе в затвора. Причината за ареста е, че на 29 декември Стоев седнал зад волана на БМВ-то си. На пловдивски булевард обаче е спрян за рутинна проверка от екип на КАТ. Направен му е тест за наркотици, който е показал положителен резултат. Дрогата, за която е реагирал драг чека била кокаин.
 
Това не е първата среща на музиканта с магистратите. През 2006 година Стоев бе арестуван за разпространение на наркотици. Осъден е на 9,5 години от Окръжен съд, след това Апелативен съд намалява присъдата на 6.