Скорошна снимка на актьора Морган Фрийман предизвика множество коментари в социалните мрежи. Причината – от джоба на якето му се подава доста стар модел телефон – IPhone X.

Макар финансовото му състояние да възлиза на близо 300 млн. долара, актьорът използва 5-годишен модел смартфон, което подтикна потребителите на социалните мрежи към аналогии с българската действителност – хората работят за 1200 лв., но ламтят за IPhone 14 pro за 2 пъти повече.

Естествено не трябва да се подминава и фактът, че съвсем скоро американският актьор ще навърши 86 години и едва ли изпитва реална нужда да използва последен модел телефон, но все пак това е нагледен пример как се определя социалният статус у нас и в чужбина. Очевидно в Америка за да си "успешен" не е нужно да си с най-новия IPhone.

Освен актьор, Морган Фрийман е и режисьор като има зад гърба си десетки филми. през 2005 г. печели Оскар за най-добра поддържаща мъжка  роля в драмата на Клинт Истуд „Момиче за милиони“. Във витрината си има и Златен глобус на името на Сесил Демил – 2012 (почетна награда Златен глобус за цялостен принос), както и Златен глобус за най-добър актьор в мюзикъл или комедия: 1989 – Да возиш мис Дейзи