Плеймейтката Моника Валериева влиза в модната индустрия. Преди минути тя сподели в Инстаграм профила си, че обмисля да пусне своя собствена гама от облекла, а за мнения и съвети попита последователите си. 

"Много мислих дали да се захвана с този проект,но повечето от Вас знаят ,че преди години имах собствен бранд с дрехи! Тогава бях толкова неорганизирана и в същото време бяха полудяли да си поръчват рокли...не се справих с поръчките и като всяко младо момиче -зарязах всичко! След като бях в Милано на 20 годишна възраст, а преди това завърших моделиране и конструиране на облеклото ( дизайнер) ...което в прочем не е важно,важното е да имаш стил ,нюх,визия и поглед към нещата ! Реших,че скоро може би трябва да стартирам с този мой проект! Знаете ,че обичам арабският свят,малко ориенталски елементи,цветове,работя с няколко шивачки само за себе си,само по-мой модели ...днес извънредно слезнах до принтера за да взема документи по най-бързият начин ...с халата си(който сама сътворих ), и получих възможно най-много комплименти за най-краткото си време долу,за халата,който помислиха за рокля! Не само от мъже ,повечето от жени! А повярвайте ми бях без грим,сънена и прическата ми беше -wow! Та днес 1 октомври ще кажа така,може да съм малко бавна,но това е нещо в което съм добра (съдя по хилядите съобщения ,от къде е това,онова, и колко харесвате стила ми)! Няма да бъде нещо супер секси,няма да бъде спортно,ще бъде точно стила ,който аз харесвам! Нещо класно,нещо подчертаващо най-прекрасното от женското тяло,нещо различно и интересно!" - гласи написаното от Моника Валериева. 

Изненадващо, с коментар под поста и се включи известната българска дизайнерка Евгения Борисова, която смело заяви, че този бизнес в България е забравен от всички институции, а българката разполага с ограничени средства и не се вълнува от качеството а само от цената. За финал все пак пожела успех на Валериева. 

"Здравей Моника, предполагам знаеш коя съм затова няма да се представям. Първо - хубаво е, че имаш образование, това не е без значение. Усета стъпва върху образованието. Второ- този бизнес е изключително труден и неблагодарен предвид факта, че всеки втори внася стока от Китай и я предлага за дизайнерска, а никой не е в състояние да се пребори ценово с тази индустрия. Виждам, че искаш да създаваш твои модели и от сега ти казвам, че създаването на продукт е в пъти по тежко от препродаването на такъв. Занимавам се с мода почти цял живот и съм участвала на повечето световни модни изложения и смело мога да твърдя, че този бизнес в България е забравен от всички институции, а българката разполага с ограничени средства и не се вълнува от качеството а само от цената( извинявам се на всички засегнати). Желая ти успех в начинанието и не искам да убивам ентусиазмът ти, но помисли с производство ли искаш да се захванеш или с препродажба ако наистина искаш да изкараш пари. Успех отново!" - пише Евгения Борисова. 

Плеймейтката не пропусна да отговори на коментара на дизайнерката и благодари за дадените от нея насоки. 

"Както се казва от опит глава не боли! Препродажба не е в моят стил,като цяло! В нищо! Обичам да създавам,ако не се получи-опитах. Иначе искренно се радвам,че човек,който е представял дрехите си на червеният килим ми дава съвет,за мен е чест и благодаря за което".