"Никога не съм спазвала диета за отслабване и се гордея със закръглените си форми и пищен бюст". Това заяви в интервю Моника Белучи, която днес става на 56 години.

Моника Анна Мария Белучи има в кариерата си над 30 филма, между които незабравимите "Малена", "Астерикс и Обеликс: Мисия Клеопатра", "Стреляй смело", "Страстите Христови" и други. 

Тя неведнъж е обявявана за една от най-красивите жени на света. Но освен това тотално разбива клишето, че красивите жени са глупави. Актрисата знае и говори три езика. Това са  италиански, английски и френски.

 

Нейната голямата дъщеря Дева пък знае четири, сред които италиански, френски, английски и португалски.

Моника никога не е спазвала диета за отслабване и се гордее със закръглените си форми и пищен бюст. Обожава шоколад и не си представя живота без него, а любимото й ястие е пастата. 

Споделя, че любимите й цветове са черно и бяло и често ги комбинира в тоалетите си. Друг любопитен факт за Моника е, че когато спи, си връзва косата на плитка. 

Вторият й брак е с един от най-чаровните актьори на Франция - Венсан Касел, като от брака й с него има две дъщери - Дева и Леони. Дева вече е тръгнала по стъпките на майка си в модния бранш, като има подписани договори с едни от най-известните модни марки.