Родната моделка и бивша телевизионна водеща Гери Дончева е първата светска личност у нас, която си постави ваксина за коронавирус. 

В личния си профил тя сподели видео от интервенцията, а голяма доза противоречиви коментари се появиха в мрежата по повод стайлинга и. 

Гери Дончева избра да се ваксинира облечена в черна рокля и розова маска, а потребители изразиха мнение, че визията и е подходяща за вечерен клуб, а не за болнично звено. 

Причината Дончева да успее да е сред първите ваксинирани е това, че се изявява като пиар на столична болница и именно поради това е получила правото да се боцне преди много от съмишлениците си в родния шоубизнес.

"Работата в болницата ми даде възможността да съм сред първите, които имат досег с чудотворната течност и се радвам, че мога да дам пример с действието си на всички онези, които изпитват страхове, имат съмнения за конспиративни теории и имат несигурност.
Ваксината е тип РНК, на Файзер." - написа тя в мрежата. 
 
С последователите си Гери Дончева сподели още, че след поставянето на ваксината състоянието и с нищо не се е променило и се чувства както във всеки друг ден - нормално и здрава. 
 
"Вторият етап на ваксинирането ще се случи след точно 21 дни от сега и ще кача информативен пост, а до тогава ще ви държа в течение ако се проявят някакви странични ефекти или телесно неразположение например." - пише още родната моделка.