В деня, в който по българските екрана излиза черната хорър комедия с нейно участие "Убийствена игра" (Bodies Bodies Bodies), Мария Бакалова влезе в заглавията и от другата страна на океана. Специализираното издание Deadline обяви новите два проекта с нейно участие. Това са филмът Fairyland, продуциран от дъщерята на Франсис Форд Копола - София, а Unfrosted: The Pop-Tart Story - първият режисьорски опит на комика Джери Сайнфелд. Все още не се споменават подробности за ролите, но изданието уточнява, че във втория ролята ще бъде малка.

В своя профил във Фейсбук 26-годишната българска актриса реагира с думите: "До момента това беше прекрасна година и това е всичко, което ще кажа засега."  

Fairyland е адаптация по романа на Алисия Абът "Мемоар за моя баща", който разказва за Сан Франциско и неговия пъстър живот през 70-те и 80-те години малко преди и малко след избухването на епидемията от СПИН. Режисьорът ще бъде Андрю Дърам, а в историята за баща и дъщеря Бакалова ще си партнира със звезди като Емилия Джоунс, Джина Дейвис, Коди Фърн и певеца на "Куийн" Адам Ламбърт.

Когато нейната компания American Zoetrope придобива правата за филмиране от Абът през 2013 г., София Копола възнамерява сама да напише сценария заедно с Дърам. В крайна сметка тя остава на борда само като продуцент, заедно със своя брат Роман Копола - номиниран за "Оскар" за сценария на "Царството на пълнолунието", който написа в съавторство с Уес Андерсън.

"Приказка за амбиция, предателство, захар и застрашителни млекари", така се представя Unfrosted - режисьорския дебют на известния комик Джери Сайнфелд. През 1963 г. компаниите за зърнени закуски Kellog's и Post водят ожесточена надпревара кой ще създаде най-продавания продукт. Във филма, който е продуциран от стриймиг гиганта Netflix, участват още Хю Грант, Мелиса Маккарти, Ейми Шумър, Джеймс Марсдън, Крисчън Слейтър и др. 

Deadline припомня, че Бакалова изгря на екрана заедно с "Борат: последващия кинофилм" на Саша Барон Коен, получавайки номинация за "Оскар". Освен в Bodies Bodies Bodies, който в момента е по екраните, и излезлия по-рано по Netflix "Балонът" на Джъд Апатоу, догодина ще я видим в дългоочаквания филм на Marvel "Пазители на галактиката 3" като съветското куче Козмо. Предстои ѝ и приключенската комедия "Меден месец" по Amazon Prime Video - компанията, който показа и "Борат".