2022 година бе изпълнена с възходи и падения в любовния план както за популярните лица у нас, така и за известните в чужбина. Освен край в любовните отношения на редица познати имена, то други пък представиха пред аудиторията своите нови партньори.

Изневери, предателства, скандали и други поводи стоят в основата на разпадналите им се отношения, като имаше и двойки, при които развоят на събитията беше повече от кошмарен.

А ето и част от личностите, които се срещнаха с лицето на раздялата и не пропуснаха това да стане публично достояние, дори и по доста показен начин.

Започваме с Александра Богданска и Даниел Петканов. Раздялата им разкри самата инфлуенсърка чрез публикация в профила си в Instagram.  Александра публикува обща снимка в профила си и уточни, че с Даниел се разделят заради различия в характерите. Те имат 3-годишен син, който носи името Габриел.

„Имаме нелеката задача да ви споделим, че ни предстои развод. Решението ни е окончателно и документите вече са подготвени. В раздялата ни няма намесени трети лица и причината е възможно най-тривиалната - различия в характерите. Не успяхме да ги преодолеем, въпреки усилията и опитите, които направихме. Все пак, дори и след такова тежко решение, запазваме уважение и добри чувства един към друг. Основен приоритет и за двама ни винаги е бил и ще бъде нашият син – Габриел. Любовта ни към него е движещата сила и мотивация за това да бъдем по-добри хора. Ще продължим да споделяме грижите за него и да му даваме цялото си внимание и любов”, написа тогава моделката.

Александра и Даниел Петканови официално се развеждатТова обявиха те в социалните мрежи и посочиха каква е причината

Раздялата на Златка Райкова и Благо Джийзъса също предизвика много коментари в социалните мрежи. Причината е, че малко преди да обявят, че вече не са заедно, двамата системно публикуваха кадри, на които изглеждаха истински щастливо и сплотено семейство. В момента и двамата имат нови половинки, като Благой е с Полина Спасова, с която преди няколко месеца вдигна пищна сватбена церемония. Златка пък е бременна от арменеца Карен Хачатрян, които и предложи брак.

Благой потвърди за раздялата си със Златка РайковаМесец след завръщането им от Малдивите

Друг любовен скандал, предизвикал вниманието на хората беше този между Емрах и Теди Александрова. Изпълнителите си размениха остри думи и обвинения в социалните мрежи. Дуетните половинки имаха връзка близо две години, но отношенията им приключиха.

Двамата са разделени, а причината за края на тяхната връзка е Теди, твърди Емрах. Александрова пък сподели на живо в Инстаграм, че се чувства изключително обидена и отношението му е неуважително. Тя е 11 години по-голяма от него и според нея Емрах си прави ПР на неин гръб, като твърди, че баща му- известният певец Тони Стораро е виновен са краха в техните отношения. Още тогава Теди разказа, че очаква да й бъдат изплатени 21 хиляди лева за направата на трите най-големи хита на Емрах, на които тя е автор, като дори обвини Емрах в това,  че счупил носа й.

Теди Александрова: Емрах ми счупи носа, дължи ми 21 хиляди леваИзпълнителите си размениха остри думи в Инстаграм

Интерес предизвикаха и отношенията на Виктор и Виктория Капитонова от „Ергена”. В последния епизод на предаването Виктор взе решение коя е избраницата на сърцето му, а тя беше именно рускинята Виктория.  Капитонова получи последната роза, но Виктор не й предложи брак, като поиска от нея да задълбочат отношенията си след предаването, но уви- това не се случи. Вместо това дамата разказа, че дори двамата дори не са се търсили след края на предаването и никога не са имали нищо общо.

Ергенът Виктор Стоянов: Изборът ми щеше да е различен, ако знаех за скандала между Алекс и ВикторияЩе издава книга със съвети как да се отнасяме с половинките си

Актрисата Силвия Петкова и режисьорът Зоран Петровски са другата светска двойка, която обяви, че слага край на отношенията си.

"Искаме да ви кажем, че взехме единодушно решение нашият път като двойка да приключи и продължаваме по пътя на едно прекрасно приятелство, плод на което е най-вълшебният ни син. Няма причина, просто в живота на хората се случват и такива неща. Всичко най-прекрасно предстои за нас. Пожелаваме ви и при вас да е така!", написа Петкова в мрежите. Актрисата и победителят от предаването „Сървайвър” откриват любовта след десет години приятелство, като имат и общо дете.

Силвия Петкова и Зоран Петровски се разделятТова обяви актрисата в социалните мрежи

Кратка пауза в отношенията имаше и в тези на Сузанита и бащата на детето й Марк Славов. Това стана ясно от нейни познати, като впоследствие и самата тя потвърди раздялата им. Причината за паузата не е ясна, но по време на драмата между тях дъщерята на Орхан Мурад беше бременна. Малко след обявената раздяла двамата публикуваха общи снимки в Инстаграм, от които стана ясно, че те отново са заедно. Към този момент твърдят, че са щастливи, живеят заедно и полагат грижи за първородния им син Матиас.

Сузанита стана майка на момченцеДетето носи името Матиас

Драматичен обрат претърпя и семейният живот на Митко от „Фермата“, който бе участник и в друго риалити предаване на bTV „Смени жената“. Митко Господинов участва в предаването заедно с Мая, с която са заедно още от гимназията, женени са от близо 20 години и имат две деца. Малко след излъчването на епизода, в който изглеждаха изключително сплотени, стана ясно, че са се разделили.

„Епизодът беше заснет преди 2 години, в началото на 2020 г. От тогава се случиха много неща в личен план и с Мая към днешна дата сме разделени. Въпреки това ние имаме прекрасни взаимоотношения и възпитанието и грижата за децата ни е наша обща кауза и цел в живота”, написа гуспата във Фейсбук. В момента той е обвързан със Силвия Иванова и съвсем наскоро обяви, че ще става баща за трети път.

Сътресения имаше и в отношенията на познати звездни холивудски двойки. Връзката на Ким Кардашян и Пийт Дейвидсън не продължи дълго – едва девет месеца. Въпреки че мнозина влагаха надежда, че може да се стигне и до сватба, Ким Кардашян и Пийт Дейвидсън се разделиха и имаха доста неприятни моменти, усложнени от намесата на предишния съпруг на риалити звездата – Кание Уест.

Ким Кардашиян отново остана самаРиалити звездата се раздели с актьорът Пийт Дейвидсън

Леонардо ди Каприо също сложи край на четиригодишна връзка с Камила Мороне. Мнозина смятаха, че именно тя е жената, която ще укроти звездата от „Титаник“, но уви. Явно той продължава с търсенето на най-подходящата.

През 2022 приключи любовта и между Шакира и Жерар Пике. Те бяха заедно от 2010 г. Колумбийската певица и испанският футболист се разделиха през юни, когато стана ясно за изневерите на спортиста. Певицата пък се ядоса и реши да му отмъсти, като вземе със себе си общите им деца – Саша и Милан. Тя имаше и други проблеми в Испания, свързани със започнато дело за неизплатени данъци. Пике пък от своя страна се радва на нова любов.

Шакира: Отдавна знаех, че Пике ми изневеряваПевицата пусна тийзър на песен, в която разказва за болката си

Силвестър Сталоун и Дженифър Флавин бяха заедно от 25 години. Три месеца след като отбелязаха тази годишнина стана ясно, че двамата ще се развеждат. Вричат се във вечна вярност през 1997 г. Те са една от най-стабилните двойки в Холивуд. Имат три дъщери – Скарлет, Систин и София.