Исландския модел Асдис Ран се завърна в България и смята да остане в страната, това заяви тя в интервю пред Нова телевизия. Ран придоби популярност като футболна съпруга, след като през 2008-та година пристигна от Исландия в България заедно със съпруга си исландския футболист Гардар Гунлаугсон, който игра малко в ЦСКА. Ран стана много популярна в светските среди, а след това се разведе с Гунлаугсон и остана да живее в България.

"Пет години не бях в България. Живях в Румъния, Швеция и Финландия изкарах и разрешително за пилотиране на хеликоптер. Трудно ще летя в България тук няма много хеликоптери. През 2008-та съпругът ми играеше в Швеция и оттам пристигнахме в България, след като получи предложение от ЦСКА. След като той напусна аз останах. Бях започнала много бизнес начинания, намерих много нови приятели тук. Нямаше какво да ме върне в Исландия. Навсякъде по-света е престижно да си футболна съпруга."

"През 2012-та година се разведохме, но аз останах тук. Върнах се в България точно когато започна пандемията. Сега съм фитнес инструктор и давам онлайн уроци. Когато свърши кризата ще се ориентирам какво мога да правя. Синът ми е на 23 години и скоро ще ме направи баба, но смятам, че ще съм най-готината баба. Бях много млада, когато славата ме връхлетя, но с времето започнах да свиквам с всичко, каквото се пише по мой адрес. Смятам да живея в България, за да останем за постоянство с дъщеря ми. Искам да имам българско гражданство."