Дните на социална изолация приключиха, а първото място, към което по-голямата част от дамите се отправиха, бе студиото за красота, където да освежат косите си и да се оставят в ръцете на любимия си стилист. 

Очаквано, най-нетърпеливи бяха родните звезди, които побързаха да "заблестят" с цветовете и прическите на лято 2020. 

Николета Лозанова, Емилия, Тита, Криско бяха сред първите, срещнали се с любимия си коафьор - Венелин Кондаков. В България той е известен като фризьора на звездите, но за неговите умения се говори и по света. Често талантливият българин се грижи за фризурите и на световни звезди като... Филип Плейн и неговата половинка.  

Венелин Кондаков споделя, че работата за него не е просто професия, а сбъдната мечта и начин на живот, който обича безрезервно. Пред Trafficnews, родният коафьор споделя, че в близко бъдеще се готви да открие най-модерния салон за красота в България, а сумата, която е вложил е 1 млн. лева. Сред любимите хобита на стилиста е да пътува навсякъде по света, а за лято 2020 се надява да успее да посети красивия гръцки остров Санторини и вече дори избира хотел, в който да отседне. 

Успехите му сега, обаче не са дошли наготово. Венелин Кондаков не веднъж, в свои интервюта, е разказвал, че пътят към върха не е лесен и той самият е преминал през редица лишения, изпитания и трудности. Въпреки всичко е горд, че е е успял да сбъдне мечтата си - от квартален салон в Плевен, до най-големите имена в родния хайлайф у нас!

Любовта му към фризьорството идва от първата любов в живота му - фризьорка, с 12 години по-голяма от него, която имала малко салонче в Плевен. За да може да е с нея, той трябвало да остава в салона, където й помагал. В началото миел коси, а с времето открил, че това започва да му харесва. След като се разделя с любовта, Венелин се прибира в родния си град- Пазарджик. Там обаче не открива място за реализация и започва да работи в Пловдив.

 „Изминавах по 10 км пеша всеки ден, сутрин и вечер излизах и се прибирах по тъмно, за да мога да стигам в Пловдив навреме, защото пътувах от селото, в което живеех до Пазарджик и след това до Пловдив. След три месеца в Пловдив, се преместих в София. Живеех в мазе и дядо ми тогава каза, че един ден ще успея, защото малко хора биха се съгласили да живеят по този начин." - разказва Венелин Кондаков. 

Азис е първата известна личност, която Венелин прави. След това започва работа в известно студио за красота в столицата и именно в този период Кондаков среща и една от най-близките си приятелки- Николета Лозанова. 

На 25 години Венелин успява да си купи собствен салон и за пет години става един от найтърсените стилисти. Днес на ръцете му се доверяват едни от най-популярните лица в България. 

В днешното интервю с Венелин Кондаков ще си говорим за най-актуалното в света на прическите през новия сезон. Ето какво разкри топ коафьора пред Trafficnews:

- Здравейте! Да започнем с това - как прекарахте дните под карантина и кое беше първото нещо, което направихте след отхлабване на мерките?

- В началото, може би през първите две седмици, бях много щастлив! Винаги съм си мечтал света да спре за кратко, за да си почина истинки и то взе, че се случи. Разбира се, аз мога да си почивам и без случващото се, но когато човек като мен е много време на почивка започва да изостава от другите..., защото колелото се върти. А сега беше супер, тъй като времето за всички ни беше спряло. Малко по-късно от новините разбрах, че може да работим, взех се в ръце и направих график на фризьорите. Редувахме се, а аз след тези две седмици, до днес нямам дори ден почивка. Откъм работа, за мен карантина нямаше! Липсваха ми ресторантите и първото нещо, което направих след отпускане на мерките бе да посетя един от любимите ми. Отидох във въпросното заведение и стоях там 7 часа!

- Имаше ли бум за запазване на часове след извънредното положение при Вас? Кои звезди вече ви посетиха?

- Да! Бум имаше мнооого голям! След като започнахме всички фризьори да работим неможехме да смогнем.. Започнаха сигнали за много хора в салона, но спазвахме нужните мерки, спуснати от правителството и всичко беше наред...

Сред първите звезди, които ме посетиха бяха Николета Лозанова, Емилия, Тита и Криско. Имах сложни задачи с цветовете, но се справих успешно.

- Какво да очакваме през новия сезон и кои ще са хитовите цветове и техники?

- За новия сезон виждам като тенденция обратното омбре .. горе светло, а краищата тъмни. Това е един тренд, който мълниеносно се завръща от далечната 2000 година. Това оцветяване на косата стана хит от Кристина Агилера, Бритни Спиърс и други модни икони от онова време, а сега новите звезди изпробват тази забравена техника. Аз обаче не мисля, че ще се наложи като тенденция и че хората ще искат да ходят така.. ужасно е! Най-интересното обаче е, че този метод е много по-безопасен от класическото омбре, защото не се обезцветяват краищата, а просто се боядисват в по-тъмно. Тази техника не нанася толкова вреда на косата.

Иначе масово сега дамите изсветляват косите си с няколко тона. Нямам идея дали е заряди лятото или заради това, че светлите нюанси ще са на мода този сезон, но за мен е това е добре. Харесват ми тези тонове. Медено-златисто, розово злато, бронд и ледено русо определено ще властват това лято. Лекото и небрежно известляване на косата е сред топ тенденциите за пролет/лято 2020. При този тренд косата иглежда като погалена от слънчевите лъчи - нищо натрапчиво, нищо фрапиращо.

На пиедестал се издигат кичурите, но само с лицевата част!

- Как се отнасяте към аксесоарите за коса и какво задължително трябва да имаме, за да сме в крак с модата през идните месеци?

- Лично аз съм много на вие с аксесоарите за коса. Като цяло ги обичам, но ако трябва да бъда честен ги използвам рядко - предимно, когато дамите има официален повод като сватби, балове и прочие. Харесвам много перлените шнолички за ежедневието, които се слагат от едната страна.. Имам адски много от тях!

- Остават ли на мода екстеншъните за коса и т.нар. афро плитки?

- Ектеншъните винаги ще са на мода според мен. И то за жените, на които бързо им омръзва да бъдат с къси коси или за тези, на които косите им са съсипани от честата смяна на цветове. Иначе, за предпочитане е без екстеншъни, разбира се. Всеки мечтае да има здрава и красива естествена коса. Лично за мен, ако женитее се възприемаха със собствените си коси, само добре подстригани, щеше да е много хубаво.

Афро плитките на мода не бих казал... Хората си ги правят, за да не мислят как им изглежда косата на морето, поради влагата там и т.н., а не за да са модерни. Това отдавна е преекспонирано. Ако искате да сте в крак с модата това лято, просто оставете косата ви да изсъхне след душ - повярвайте, много по-секси е от плитките. В последно време, по модни сесии, ме карат да правя именно това... ефект, с който косата да изглежда така, сякаш току-що сме станали от сън. 

- А кое вече е демоде?

- Омбрето със сигурност е демоде... рязката граница от тъмно (черно) към много русо в краищата. Харесвам преливанията и сходните тонове и нюанси. За плитките казах, че са демоде също... вафлите са мноооогоо демодее.. и ситните букли... големите обеми - също са ДЕМОДЕ!

- Какви са бъдещите ви професионални планове и положително настроен ли сте към лято 2020?

- На този въпрос ще отговоря с лека мъка ... Хобито ми е да пътувам и да бъда на всички топ дестинации на Земята, които човек трябва да види. Това лято ще е много ограничено, но мисля, че ще успея да отида на Санторини, че ми е в списъка. Хотелите, в които може да усетиш великоления дух на мястото са много скъпи, но компромиси не трябва да се правят с дестинациите. Имам една агентка, която винаги намира най-добрите оферти и вече търсим за там въпреки, че границата все още не е отворена. 

Относно професионалните ми планове... В момента правя нов салон! Много по-голям и по-хубав! Искам клиентите ми да са на най-доброто място. Освен добри услуги, желая да предлагам и комфорт. Мислех къща да си купя, понеже инвестицията за салона е около 1 милион, но на първо място мисля за клиентите си. Пък дано един ден успея да си имам и мечтаната къща... 
 

Венелин Кондаков беше отличен за Фешън стилист и получи наградата си от звездата на NYFW – Мат Суини – криейтив директор на L`Anza, най-новата марка в портфолиото на Christian Of Roma.

Зуека и Рачков връчиха първите фризьорски награди You Are The First, а Кондаков бе сред отличените.

На пищна церемония през 2017 година в зала EFE на столичния хотел Маринела, бяха отличени първенците във фризьорската професия. Собственикът на Christian Of Roma г-жа Елена Кристиано, бе подготвила изискана вечеря за гостите си.