Kарди Би е възхитена от опаковането на Триумфалната арка по проект на българския творец Кристо. Певицата публикува в Инстаграм серия от снимки, на които позира пред арката. "Не мога да повярвам, че имах възможността да видя опакованата Триумфална арка докато съм в Париж", пише американската звезда.

Тя беше в Париж, където взе дейно участие в Седмицата на модата във френската столица.

Карди Би разказва, че успяла да види творбата на българина в последния момент преди да започне разопаковането. От думите на певицата става ясно, че тя е запозната с проекта, като споделя, че реализацията на проекта е отнела цели 60 години.

"Никога няма да забравя този миг!", възкликна Карди.

 Опаковането на Триумфалната арка в Париж бе първото голямо произведение на изкуството, което бе представено на света след смъртта на прочутия художник с български корени Кристо и съпругата му Жан-Клод. Кристо си отиде от този свят миналата година, а Жан-Клод - през 2009 година.

Идеята за нея се ражда преди около 60 години, когато младият български художник, успял да избяга от комунистическия режим в страната си, пристига в Париж през 1958 г. и се настанява в мансарда, близо до "Етоал". Там се запознава с Жан-Клод, с която започва да планира и да създава творби, реализирани на публични пространства. Още тогава дуото прави фотомонтаж как би изглеждала Триумфалната арка, ако беше опакована.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Cardi B (@iamcardib)