Фолклорната изпълнителка Калина и мъжът на сърцето й - Иван Де Ла Пена станаха горди родители на син. Това се случи на 22 август, когато малкият Алексей проплака за първи път, точно в 13.20 часа, в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. 

Появата на първородната рожба на Калина и Иван озари живота им и днес тримата се радват на прекрасни моменти заедно, а изпълнителката реши да сподели и с почитателите си кадри от своето 9-месечно приключение. Пловдивчанката засне прекрасна фотосесия, излъчваща много любов, нежност и красота.

“Да си свидетел как едно мъничко, току-що появило се, създание ежеминутно и непрестанно расте в прегръдките ти, превръща се в Човек, е велико преживяване“, написа таткото Иван Де Ла Пена. 

В личните профили на младото семейство заваляха сърдечни пожелания от близки, приятели и почитатели, отправени към тях и малкия наследник. Иван Де Ла Пена отбеляза подобаващо появата на малкия Алексей на бял свят и събра куп приятели в известен ресторант в Пловдив, а вечерта продължи с купон в Bushido Club.

Калина, която е част от фолклорния дует Калина и Невена на музикална компания Пайнер, застана пред Trafficnews, за да даде своето първо интервю след раждането. Ето какво сподели гласовитата изпълнителка:

- Какво е чувството да станеш майка за първи път?

- Чувството да станеш майка за първи път е неописуемo, едва ли има думи, с които би могло да бъде изразена. Лично аз се чувствах  едновременно горда, но и до една степен несигурна дали ще се справя с ролята на майка. Сега се чувствам изключително щастлива от факта, че съм дала живот и се грижа за детето си, а новите и вълнуващи преживявания тепърва предстоят. 

- А какво изпита, когато за първи път видя своя син?

- За мен беше най-красивото и сладко бебе, което някога съм виждала. Не, че си е мое, но пак си остава НАЙ.

- Чувстваш ли се променена?

- Определено се чувствам промененa, а разликата усетих най вече след раждането. В момента мога да опиша себе си като по-олегнала и по-отговорна.

- Кои са най-умилителните ситуации, които вече преживявате тримата – ти, бебето и таткото Иван Де ла Пена?

- Всеки ден преживяваме много мили ситуации, които намират своето място в сърцата ни и ще се превърнат в красиви спомени, които ще помним цял живот. Радваме се как заспива, как отваря очи, как се смее, как плаче дори. Баща му е много грижовен и цялото му внимание е насочено към него.

 

- На кого прилича повече малкият Алексей?

- Има черти и от двамата, но лично на мен повече ми прилича на баща си.

- А кръстен ли е на някого?

- Не, на никого не е кръстен. С баща му си харесахме името Алексей и взехме единно решение да кръстим именно така нашия първороден син.

 

- Ти изглеждаш повече от добре след раждането! Спазваш ли специален хранителен режим?

- Чувствам се във форма и се възстановявам доста бързо след раждането. Хранителен режим не спазвам, хапвам си каквото ми се яде. Единственото нещо, от което се ограничавам са цигарите и алкохола.

 

- Какво ще се случи с музикалната ви кариера с Невена?

- Ще продължим да се развиваме и да радваме нашите фенове с хубави песни. Като всеки изпълнител и ние се надяваме новата година да ни донесе повече участия и срещи с почитателите на народната музика. Не мисля, че раждането и гледането на дете ще повлияе на кариерата ни. Все пак това е един естествен процес от живота и вече много мои колежки са минали по този път. Според мен, всяка уверена в себе си жена безпроблемно може да съчетава двете неща и да върши еднакво добре както професионалните, така и домашните си задължения. 

- Кога обмисляте отново да започнете с участията?

- Ще възобновим участията си след 20 октомври.

Почитателите на фолклора и дуета Калина и Невена, пък могат да се радват на последния им клип “Тракийска китка”, която включва песните "Я излез, моме Калино" и "Мама на Стоян думаше".

Калина /Кристиана Динкова/ е родена на 05.11. в Пловдив. Посещава частни уроци по народно пеене от 9-годишна възраст. С Невена се срещат в СОУ "Св.Св. Кирил и Методий", където завършват средното си образование с разширено изучаване на български фолклор. Там Калина и Невена стават част от квартет "Пеперуда" с ръководител популярната народна певица Вичка Николова, която ги подготвя и за голямата сцена. С квартет "Пеперуда" те печелят първи места на различни конкурси и фестивали в България и чужбина.

През 2010г. са приети в АМТИИ гр. Пловдив със специалност "Изпълнителско изкуство" - Фолклор. Калина и Невена стават част и от състава на Академичния народен хор с диригент доц. д-р Костадин Бураджиев. В индивидуалната им подготовка им помага известната народна певица Данка Цветкова. През 2011г с Академичния хор печелят Champions of Grand Prix в най-престижния хоров конкурс в света "World Choir Games" в Грац, Австрия.

След разпадането на квартета двете момичета решават да продължат като дует. Следва нов успех на Международния фестивал "Пирин Фолк" в Сандански 2013, където Калина и Невена печелят първо място като дует и първо място на журналистическото жури с песента "Писмо ти е дошло". През пролетта на 2014г., момичетата подписват договор с музикална Компания "Пайнер", а песента "Писмо ти е дошло" е техния дебют в ефира на Телевизия "Планета Фолк". 

През лятото на 2016 год. Калина и Невена издават дебютния си албум "Фолклорна магия", с песни от различни етнографски региони, подчинен на идеята да бъде нещо като музикална разходка из България, в която да се представи красотата и многообразието на музиката от различните фолклорни области. В момента талантливите пловдивчанки работят по създаването на втори самостоятелен албум, който се надяват да излезе през новата година. 

Освен певица, Калина е и изявен стилист под тепетата. Тя се грижи за визията на много пловдивчанки и вече има няколко награди и в тази област. 

Мъжът на сърцето й - Иван, с прякор Де Ла Пена, стана известен в Пловдив със своята професия на траурен агент, която вече не практикува и в момента се изявява като бръснар в известен Barber в града.

Първо интервю за себе си, той даде пред Trafficnews, а след това от неговата личност се заинтересуваха редица медии и предавания. 

Пълната промяна на един пловдивски мачо! От фитнес инструктор до погребален агент СНИМКИИван Де Ла Пена не вярва в прераждането, танцува, докато гримира мъртъвци и се снима с тях

Последва нова изненада от Де Ла Пена, навярно зародила се покрай сценичните изяви на половинката му Калина - няколко рап парчета, към които той засне и видеоклипове. 

След броени дни на екран ще излезе и най-новото попълнение в музикалния плейлист на Иван Де Ла Пена, съвместно с други пловдивски рапъри и диджеи.